Eskişehirspor’a destek verenler yıpratılmamalı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor’a destek verenler yıpratılmamalı!
A
a

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri yazılı açıklama yaptı. Diri, “Bilboard gündeminin daha da uzatılmadan kapanmasını, Eskişehirspor’umuza destek olanların veya bu camiaya sözleşmeyle bağlı destek verenlerin yıpratılmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sütiş Eskişehir
Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Şehrimizin içinde siyasi emellerine Eskişehirspor’umuzu çekmek isteyenlerin olduğunu üzülerek görüyoruz. Eskişehirspor için şimdi dertlenenlerin kulübe bir gün uğrayıp "arkadaşlar ne yapıyorsunuz, ne eksiğiniz var, Eskişehirspor için ne yapabilirim" dediğini hiç duymadık. Ancak Eskişehirspor için her dönem elinden gelen desteği veren insanlara iftiraya varan söylemlerle yıldırıp Eskişehirspor’a destek olunmamasını sağlamaya çalışıp sonra biz de Eskişehirsporluyuz diyorlar. Bu trajikomik kurguya Eskişehirspor camiası ve halkı asla inanmaz.

Kurt’a algı yapılıyor
Kulübümüzün bilboardları üzerinden yapılmaya çalışılan gündem camiamızın 1 dakika kaybı olmadığı şu dönemde Eskişehirspor’umuza büyük zarar vermektedir. Üzerinden 5 yıl geçmiş bir proje üzerinden Eskişehirspor'a destek olan insanların yıpratılmasına Eskişehirspor taraftarı asla izin vermeyecektir. Kazım Kurt başkanımıza karşı bilinçli olarak yapılmaya çalışılan bu algıyı kınıyor ve ETB olarak Kazım Kurt başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gündemde olan yeni projelerle ilgili Eskişehirspor’umuzun önünün kapanması için canhıraş uğraşıp sonra da Eskişehirspor için çırpınıyor gibi gösterilmesine kimse inanmaz.

Bilboard konusu uzatılmamalı
Eskişehirspor taraftarı gündemi yakından takip etmektedir ve bu gündemi daha da uzatmadan kapanmasını Eskişehirspor’umuza destek olanların veya bu camiaya sözleşmeyle bağlı destek verenlerin yıpratılmamasını istiyoruz. 

Aidiyet duygusuna yakışmaz
Bu tür olumsuz bir hava Eskişehirspor’umuza destek olan firmaların da azalmasına ve az sayıda seçilmiş destek olanların da azalmasına sebebiyet verir. Ayrıca Bilboard konusu üzerinden duyarlı bir şekilde Eskişehirspor haklarına yönelik söylemlerde bulunanların Eskişehirspor’umuzun tüm gelirleri temlik edilip milyon Euro sözleşmelerle futbolcu getirip uçuruma sürüklendiği o dönemin en büyük destekçileri olmalarını ve o yapılanları başarı öyküsü gibi halkımıza sunduklarını unutmadığımız gibi bugün kulübü yaşatmaya çalışanların olduğu bir dönemde bu tür gündemlerle onlarında zor durumda bırakıldığını unutmamalarını diliyoruz. Böyle bir dönemde bu tür gündemlerle Eskişehirspor’un alet edilmeye çalışılması Eskişehir’in aidiyet duygusuna yakışmaz.

O dönemki insanlar destek oldu
Eskişehirspor verdiği sözden dönen bir kulüp değildir. O dönem bu bilboardlara kimse para vermezken şehrimizden insanların ön ayak olarak buradan büyük gelir elde ederek kulübümüze destek olunmuştur. Doğrusu yanlışı o gün böyle konuşulmalıydı ve o gün yapılması gereken ihtiyaç duyulan bir durum olduğu için böyle yapıldı. Eskişehirspor bu bilboarlardan büyük gelir elde etmiş ve birçok yaraya merhem olmuştur.

2 milyon dolar gelir elde edildi
Eskişehirspor bilboardları verdiği dönemin dolar kuru üzerinden Tepebaşı ve Odunpazarı olarak yaklaşık o dönemin kuru üzerinden 2 milyon dolar gelir elde edip bu gelirle kulübün yaşaması sağlanmıştır. Bu kulübün yaşamasına bu kadar düşmanca davranıp bu duruma tepki gösterilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Ancak Asıl amacın Eskişehirspor’un elde edeceği gelir olmadığını çok net görüyoruz ve bu rüzgar ekimlerinin sonu hep fırtına ile bitmektedir. Herkesin bir masada oturduğunda Eskişehir’in birlik ve beraberliğinin eksikliğinden Eskişehir lobisinin olmamasından şikayet ettiği yerlerde şehrin en büyük birleştirici gücü Eskişehirspor’u da böyle gündemlere alet edip daha da ayrılıklar yaratmanın kimseye ve özellikle bu şehre hiçbir faydası olmaz.

Bu rüzgardan herkes nasibini alır
Bu tür durumlarda esen rüzgardan herkesin nasibini alacağını hatırlatmak isteriz. Bu kısır döngü içinde Eskişehir’imizin de hapsedilmesine herkesin içi sızlıyor ama içi sızlayanlar bu parçalanmışlığı daha da perçinliyor. Bu parçalanmışlık bu gereksiz öfke nefretin ve ayrılıkların kimseye bir fayda sağlamayacağını hatırlatmak isteriz.

Eskişehirspor’u kimseye yedirmeyiz
Net bilinmelidir ki! Eskişehirspor’u kimseye yedirmeyiz bu kulüp adamın boğazında kalır. Eskişehirspor siyaset üssü değil siyaset üstü olduğunu hatırlamakta fayda vardır. Bu şehirde her siyasi görüşten insan vardır ancak hepsinin ortak noktası da Eskişehirspor’dur. Elimizde tek kalan ortak davayı da bölüp parçalayıp buranın üzerinden kimse hesaplaşmaya çalışmasına karşıyız. Aksi halde bizler büyük Eskişehirspor taraftarı olarak net tavır sergileyerek kimseden çekinmeden Eskişehirsporluluk duruşunu göstermekten geri durmayız.

Belki de son senemiz…
Gelinen noktada kulübümüzün yeni gelirler elde edebilmesi ve yeni projelerle ayakta kalmaya devam edebilmesi açısından değerli basınımızın desteğini sonuna kadar vereceğine olan inancımız tamdır. Önümüzdeki haftalarda sezon başlayacak ve tüm camiamızın desteğini sonuna kadar bekliyoruz. Eskişehirspor’un profesyonel liglerde ki belki de son senesinde daha kenetlenmiş daha birlik beraberliğin olduğu bir ortamı hep birlikte yaşayalım” ifadelerine yer verildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
pompeo 31 Ağustos 2022 10:12

you belong to the streets oolum .. .

0 0 Cevap Yaz
Sert 30 Ağustos 2022 00:55

Murat Diri... Ya. Bi gidermisin...

1 4 Cevap Yaz
Dik Duruş 28 Ağustos 2022 00:34

kaaan baskan neden yıpratıldı diri efendi..

0 9 Cevap Yaz
Hüseyin ÖZKAN 27 Ağustos 2022 12:08

Ne demek profesyonel liglerde son senemiz. Bu takımı amatör lige düşürmeye mi karar verdiniz? Öyleyse hepiniz bırakıp gidin...

1 9 Cevap Yaz
pompeo

bilinc alti iste .... kulüp amatöre düsünce... sorulamayan hesaplar kapanacak ... aabileri de yirtacak ..

0 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi