Eskişehirliyi doğalgaz zammı vurdu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliyi doğalgaz zammı vurdu!
A
a

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35 zam yapıldı. Gelen zamlar nedeniyle geçinemediklerini ve aldıkları maaşın yeterli olmadığını söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, “Emekli maaşıyla, asgari ücretle geçin geçinebilirsen” dedi.

Sütiş Eskişehir
BOTAŞ, tarafından 1 Nisan itibariyle geçerli olmak koşuluyla konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 35, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 44,30 ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan son doğal gaz zamlarıyla ilgili düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirliler, geçinmenin artık çok zor olduğunu belirtti. Kışın faturaları ödemekte zorlandıklarını anlatan vatandaşlar, “1500-2500 lirayla kendileri geçinsinler. Bir bankadan diğer bankaya aktaracağız diye uğraşıyoruz” dedi.

Hüseyin Altın
“Bu fakir fukara ne olacak bilmiyorum. Kendilerine gelince yüzde bilmem kaç zam yapıyorlar, emekliye gelince yüzde 3.5 zam yapıyorlar. 1500-2500 lirayla kendileri geçinsinler. Bir bankadan diğer bankaya aktaracağız diye uğraşıyoruz. 2500 lira emekli maaşı alıyorum. 500-600 lira doğal gaz faturası geliyor. 400 lira elektrik geliyor. Kira var bir yandan. Geçin geçinebilirsen. Geçinmek artık çok zor.”

Sebiha Şengel
“Bu kış faturalar çok yüksek geldi. Şimdi daha da yüksek gelecek. 500 lira geldi elektrik de doğal gaz da. Eşim makineye bağlı bir de. Elektrik, doğal gaz hepsi aldı başını gidiyor. Bu zam zorlar bizi. Bir emekli maaşımızla nasıl geçineceğiz? İdare ediyoruz. Bir kiloysa şimdi alıyoruz yarım kilo. Kolay değil.”

Özgür Yıldız
“Böyle sessiz kaldıkça hiçbir şey olmayacak. Daha da zam gelecek. Sadece doğal gazla ilgili değil ki. Sadece doğal gaz artmıyor ki. Mazotun mu üstesinden gelelim, benzinin mi üstesinden gelelim, elektriğin mi üstesinden mi gelelim, market fiyatlarının mı üstesinden gelelim? Ülkede olağan hiçbir şey yok. Vatandaş da artık umursamıyor. Bu halk bunu hak ediyor. Toplum alıştı.”

Ethem Bayrak
“Bu kış faturalar yüksek geldi. Doğal gaz can yakıyor. Ateş pahası. Her şeye alıştık artık. Bu zam tabi ki zorlar. Memura, emekliye yüzde 25 zam. Doğalgaza yüzde 35 zam. Zam gelmeyen bir şey yok ki. Ben ödedim ama vatandaşın hali kötü. Vatandaş zorlanacak.”
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zam 4 Nisan 2022 19:29

Maaşlara zam EBB

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi