Eskişehirlilerin yüreğine su serpecek açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilerin yüreğine su serpecek açıklama
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastaları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, koronavirüste testin önemine dikkat çekerek test sayılarının artırılması gerektiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri...

“Vaziyet Özel” programının canlı yayın konuğu oldu. Usluer, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ve yazarımız Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs konusunda testin önemine dikkat çeken Usluer, “Sağlık Bakanı açıkladı 25 merkez dedi ve bu 25 merkezin içinde Eskişehir’de vardı ama şu anda yakın zamanda bizim üniversitemizde Tıp Fakültesi’nde yapılacak ama halen Eskişehir’de test yapılmıyor, Ankara’ya gönderiyoruz. Mesela Antalya’da bir arkadaşımızın annesi yoğun bakımdaydı, Tıp Fakültesi’nin yoğun bakımında, test Ankara’ya gönderildi. Aynı şekilde Bursa Şehir Hastanesi’nde Cumartesi Bursa’dan bizim aynı dönem milletvekilliği yaptığımız Sayın Ceyhun İrgil arkadaşım aradı “hocam ne oluyor bu?’’ diye. Mesela Bursa’da çok ciddi testi yapabilecek güç var, testi yapabilecek insan var ama test kiti yok, orada da yapılmaya başlamış. Test yapan merkezler arttırılmalı diyoruz. Eskişehir’le ilgili soruna geldiğimizde biz Ankara’ya gönderiyoruz, bize yakın ama Antalya’dan da gidiyor, uçakla gidiyordur. Yaklaşık 30 saatte sonuç çıkıyor. Halbuki Eskişehir’de yapılıyor olsa süreci daha kısaltabiliriz çünkü 3-8 saat arası sonucu alabilme diye baktığımızda Eskişehir’de olsa sonuca daha çabuk ulaşırız. Üstelik şu anda Ankara’da yük arttığı için bizim şüpheli olarak yatırdıklarımızın sonucu 48 saatten önce gelmiyor” dedi.

POZİTİF ÇIKAN OLMADI
Vatandaşların canlı yayında, “Eskişehir’de hasta var mı, tedavi gören var mı, ölüm var mı?” sorularına yanıt veren Usluer, “Ben kendi hastanemde yok olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, şüpheli olarak yatanlar var tabi ama pozitif çıkan olmadı. Burada hangi hastanede var mı yok mu bu doğru sorular değil, bildiğim kadarıyla Eskişehir’de bir ölüm kaybı yok. Tabi ki Bakanlıktan şeffaf bir süreç istiyoruz. Hangi ilde ne kadar vaka var, yoğun bakım yatışı nedir? Ölen kişi sayısı nedir? Bunlar çok önemli ama daha kötü olan da olmayanın var gibi yayılması. Eskişehir’le ilgili ben kendi hastanemi biliyorum ama şehir Hastanesi çalışanlarının da bu süreçte çok büyük bir özveri içinde olduğunun altını kalın kalın çiziyorum, alkış yetmez şiddet dursun bence sağlıkçıya şiddet dursun. Alkışlanmak için yapmıyor kimse, alkışlanınca daha çok çalışacak değiliz ama Eskişehir’de yaşayan vatandaşlarımız bilsinler ki herkes canla başla elinden geleni yapacak. Kulaktan duyma birisi bir şey çıkarıyor, Fransa’dan biri gelmiş yanlış bilgilerini çıkarmayalım varsa da yoksa da bir şey yok, varsa da yoksa da çaresini bulacağız. Şu anda can kaybı yok ama olmayacağı anlamına da gelmiyor inşallah olmaz bizde de hasta yok bu da olmayacak anlamına gelmiyor. Hastanenin bütün koşullarını bu hastalığı tedavi edebilecek, hastaları yatırabilecek, diğerlerine bulaşıcı engelleyebilecek şekilde yaptık” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR TEDAVİDE RAHAT
Çin’den gelen ilaçlarla ilgili bilgi veren Usluer, “Bu Çin’den getirilen ilaç sadece yoğun bakım hastalarında kullanılacak. Eskişehir’e de geldi, tedavi algoritmasında kullanacağımız ilaçlarla ilgili bir sorun yok. Tedavi anlamında Eskişehir daha rahat şehirlerden birisi örneğin İzmir sıkıntıda, İstanbul, Ankara vaka sayısının yoğun olduğu illerden bahsediyorum ama örneğin bizim hastanemiz için bildiğim kadarıyla Şehir Hastanesi için şu anda bir sıkıntı yoksa da çok şükür biz çok rahat durumdayız denilecek bir durum değil. Daha başlangıcındayız, ne kadar etkilenecek tabii ortak hedefimiz en az hasarla il bazında başlayarak ülke genelinde en az hasarla çok şükür diyemesek de sürekli iletişim halindeyiz Üniversitede çok güzel bir yönetişim oluşturuldu” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan Üçok 29 Mart 2020 17:03

Annemi (Safiye Üçok) bugün saat15-16 arasinda ambulansla gönderdik ogu tıp fakultesine. Biz sizi bilgilendireceğiz dendi. Kimden nasıl bilgi alacağım? Arayacaklar mı? Ben mi gideyim? Vatandaşı bu konuda bilgilendirecek bir merkez var mı, numarası ne? Paniklemeden durmaya çalışıyorum, ama benimde sınırlarım var.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi