Mimar Sinan’ı diriltseniz faydası olmaz

Hal Camisi’nin yıkılma ihtimali, hem söz konusu cami cemaatini üzdü, hem de Eskişehirlilerin genelinde hayal kırıklığı yarattı

9 Aralık 2022 07:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Hal Camisi’nin yıkılma ihtimali, hem söz konusu cami cemaatini üzdü, hem de Eskişehirlilerin genelinde hayal kırıklığı yarattı. Küçük ama bakımlı bahçesiyle, binanın üzerini kaplayan sarmaşıklarıyla Hal Camisi, hepimizin hatıralarında yer alıyor. Bu caminin yıkılma ihtimali beni çok üzdü. Umarım yetkililer, toplumun hassasiyetini göz önünde bulundurur.

Elbette – tarihi camiler hâriç – camiler de en nihayetinde bir binadır ve yıkılabilir. Yerine daha büyük ve güzel camiler yapılabilir. Deprem riskinden dolayı veya yol geçeceği için yıkılabilir. Bunlara itirazımız yok. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı yıkılan pek çok cami örneği verebilirim. Şunu da unutmamak lazım. AK Partililer bir cami yıkabilir ve mantıklı bir açıklaması varsa hiçbir sıkıntı yaşamazlar. Ancak CHP’liler caminin şadırvanında abdest alsalar, “CeHaPe’liler caminin sularını kirletiyor” diyecek arsız ve hayâsızların olduğunu da unutmayın.

Yıkılan caminin yerine daha güzelini yapmanın faydası olmaz. Siz Mimar Sinan’ı kabrinden diriltip getirseniz, “Selimiye Camisinden daha güzelini yap” deseniz, bunun adı “CeHaPe camileri yerle bir etti” olur. Bizden hatırlatması…

 

En büyük beka sorunu

Türkiye 6 yaşındaki kendi öz kızını bir erkeğin altına servis eden tarikat liderini konuşuyor. Şimdi anlıyor musunuz ulu önderimiz Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözünün önemini?

Türkiye 15 Temmuz felaketinden zerre kadar ders almamış durumda. Ahlak ve İslam düşmanı olan bu karanlık odaklar, gizlice memleketin içinde kuvvetleniyor. Bir zamanların “Ne istediyse verilen” vatan haini tarikatlarının yerine ne istediyse verilen başka tarikatlar dolduruyor. 

Ülkenin en büyük beka sorunu, Atatürk’ün yolundan dönmektir. Bunu bir kere daha görüyoruz.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi