Eskişehirlileri böyle uyardı: İkametlerine bakın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlileri böyle uyardı: İkametlerine bakın!
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere ilişkin şehrimizde 7’den 6’ya düşen milletvekilliği sayısını değerlendirdi. Kurt, “Eskişehir milletvekillerinin birinci ikametlerinin nerede olduğunu da bakmanızı tavsiye ederim” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Eskişehir’de CHP olarak birinci parti olduklarını söyledi. Kurt, “Aday adaylarının başvuru süresi 20’sinde bizim doluyor. Daha başvuracak arkadaşlar var. Yani 20’yi geçebilir. Bunu partililerin özel ilgisi ve hareketliliği seçimi kazanmaya yönelik bir durum olarak değerlendiriyorum. Eskişehir’de gördüğümüz kadarıyla da birinci parti biz çıkacağız. O nedenle milletvekilliği sayımız çoğalır” dedi. Kazım Kurt 7’den 6’ya düşen milletvekili sayısına da değindi, hedeflerinin 3 milletvekili almak olduğunu söyledi.
Eskişehirlileri böyle uyardı: İkametlerine bakın! 18.03.2023

ESKİŞEHİR'DEKİ VEKİLLERİN İKAMETLERİNE BAKIN

Kurt, “Bizim daha önce 7’ye çıktığı zaman 3 milletvekilimiz varken, 2’ye düştü. Şimdi 6’ya düştü, bizim hedefimiz en az 3’ünü almak. Geçen seçimdeki oydan daha fazla oy almayı gerektiriyor. O nedenle daha fazla çalışmamız lazım. Sayıların düşmesinin sebebi; nüfus sayımındaki oylardan kaynaklanıyor. Hem Türkiye genelindeki değişim hem de Eskişehir’de bizlerin uyarılarına rağmen insanların kayıtlarını almamasıdır. Keşke insanlar yaşadıkları yerde, ya da öğrenciler okudukları yerde ikametlerini buraya aldırsalardı sayı daha da çoğalırdı. Bu belediyeleri de zora sokuyor. Milletvekili sayılarımız da azalıyor. Azalınca da sorunlarımızı mecliste dile getirme imkanı azalıyor. Bu işi yaparken de Eskişehir milletvekillerinin birinci ikametlerinin nerede olduğunu da bakmanızı tavsiye ederim”  ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması ile ilgili de konuşan Kurt, “CHP ‘de oyların artmasına neden olacaktır. Eskişehir’de aynı şekilde,  bunun her partinin üyesinin doğal Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanıdır. Bizim Genel Başkanımız aday olduğuna göre biz memnunuz” şeklinde konuştu.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi