Eskişehirlilere müjde! Özel tren geliyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilere müjde! Özel tren geliyor...
A
a

Eskişehirlilerin bilet bulamadığı Yüksek Hızlı Tren ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı. AK Partili Orhan Durmuş, “Hem Ankara’ya hem İstanbul’a direkt Eskişehir hareketli Yüksek Hızlı Tren setleri birkaç ay içerisinde faaliyetlere seferlere başlayacak” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri...

Yüksek Hızlı Tren hizmete girince ana hat trenlerinin seferleri durdurulmuştu. Yolcu yoğunluğu nedeniyle diğer ana hat seferleri yeniden başladı ancak, Eskişehir Ekspresi ne yazık ki geri verilmedi. Yazarımız Ali Baş Hızlı Trenlerde yer bulamayan Eskişehirlilerin Eskişehir Ekspresi’ni geri istediğini 27 Ocak tarihli köşesine taşımıştı. ES TV’de canlı yayınlanan “Eskişehir’in Nabzı” programı yorumcularından AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Orhan Durmuş, Ali Baş’ın gündeme getirdiği Eskişehir Ekspresi konusunda herkesi rahatlatan bir açıklama yaptı. Durmuş Eskişehir kalkışlı direkt Ankara ve İstanbul’a gidecek olan 3 Yüksek Hızlı Tren setlerinin yakın zamanda hizmete gireceğini müjdeledi.

SEFERLER BAŞLAYACAK

ES TV’de canlı yayınlanan Eskişehir Nabzı programında açıklamalarda bulunan AK Partili Orhan Durmuş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın Yerli ve Milli Yüksek Hızlı Tren’in TÜLOMSAŞ’ta üretileceği açıklamalarını değerlendirerek Eskişehir’e yeni YHT setlerinin geleceğini vurguladı. Durmuş, “Bakanımız buraya geldiğinde bize müjdeler verdi. YHT önceden Pendik’e kadar gidiyordu şimdi Söğütlüçeşme’ye kadar diyor. Talep arttı. Eskişehirliler Yüksek Hızlı Tren’i çok sevdi talep çok fazla arttı. Ancak Eskişehir’in yüzde 50 kontenjanı var. Son güne kadar bir seferin İstanbul’a Eskişehir’in yüzde 50 kontenjanı var. Son günü kalkıyor herkese açık oluyor. Talebin karşılanamama oranı yüzde 5 olarak söylediler. Yine bununla beraber Hem Ankara’ya hem İstanbul’a direkt Eskişehir hareketli tren setleri birkaç ay içerisinde faaliyetlere seferlere başlayacak. Hızlı Tren olacak. Eskişehirliler modern konfora başladı. Eskişehirlileri Fatih Ekspresi gibi konvansiyonel bir trene mecbur bırakmayacağız. 12 set alındı şuan da 2 tanesi teslim alındı. Birkaç hafta içerisinde 4 tanesi daha teslim alınacak. Haziran ayına kadar hepsi gelmiş olacak. Bunlardan da Eskişehir’e 3’erli set şeklinde bir tahsis yapılacak. Eskişehir kalkışlı İstanbul ve Ankara’ya sefer konulacak. Setler bununla ilgili ayarlama yapılacak” dedi.

YENİ TARİFE BELİRLENECEK

Durmuş ayrıca YHT abonman ücretlerinde yaşanan büyük artış konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Durmuş ücretlerde düzenleme yapılacağına dikkat çekti. Durmuş, “Abonman ücretleri konusunda bir çalışma yapılıyor. Bu abonman indirimlerinin kaldırılmasının bir sebebinin yolcu talebinin yüksek olması nedeniyle abonman kullananların bazen treni binmek boş koltuklarla hareket yaptığı dolayısıyla yolcuların buna tepki göstermesinden hareketle indirim belirlendiği yeni bir tarife belirlendiği şeklinde bir bilgi verildi. Ama buna rağmen yakın bir gelecekte ele alınacak ve yeniden bir tarife belirlenecek şeklinde bir bilgi aldım” dedi.

Yazarımız Ali Baş Eskişehir halkının mağduriyetini şu cümleleriyle özetledi: “Bakın İstanbul’a uçak seferi yok! Hızlı trenlerde yer bulunmuyor! Hatta “Ana hat” trenlerinde de yer bulunmuyor! Uçak vermiyorsunuz bari Eskişehir ekspresini verin!”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yiğit 10 Şubat 2020 03:22

Bırakın şu tren uçak bileti işlerini. Kaç kişi bilet bulamıyor. Talep arttı YHT ye geçmişe göre..önceden sayılı yolcu ile giderdi. Pendik son durak olmayınca istanbul yolcusu oldukça arttı. Son güne kalırsa elbet bilet olmaz. Ki bazen otobüslerde bile yer bulunmuyor son güne kaldığımızda. Uçak işi zaten olmayacak bir şey. Haftada 1 seferi bile dolduramayız biz. Ama het gün uçak seferi olsun isteriz. Araçla 3 saatte gidilen şehre uçakla kaç kişi gidecek acaba?

0 2 Cevap Yaz
arif 10 Şubat 2020 00:04

Ben de Bir ara ESKİŞEHİR - ANTALYA Hattı Yapılacak diye Duymuştum onu ne zaman faaliyete geçiriyorsunuz acaba ...

1 2 Cevap Yaz
Halime yıldız Akman 9 Şubat 2020 21:49

-Şu Trenlere "SET" denilmesi, tamamen yanlış bir tanımlamadır..! Ne demek Tren SET'i.?! Demiryolcular çok iyi bilir ki, Lokosuz Dağıtılmış motorlu ve her iki baştan sevk ve idare edilebilen Trenlere "ÜNİTE" denir... Banliyö Üniteleri... Yüksek Hız Tren Üniteleri... Metro Tren Üniteleri... SET tanımı saçma ve yanlıştır.. Set demek, Engel - Mani demektir.! Neyse boş bir mevzuu gibi görünebilir ama, Şu SET tanımını kullanmayalım.. Doğrusu:Yüksek Hızlı Tren Üniteleri... Saygılar.

0 2 Cevap Yaz
Antiyalaka 9 Şubat 2020 11:14

Yit abonman indirimi kalkınca yht de yer sorunu kalktı Çok yerinde bir karar oldu

0 4 Cevap Yaz
hee 9 Şubat 2020 10:49

havaalanı istedik yeter sayıda yolcu bulamadık , şimdide özel tren istiyoruz yeter li yolcu bulacakmıyız bulunmaz ise devlet üstlensin aradaki farkı sosyal devlet anlayışınız bu hee ya bulunmayacak neden mi herkesin özel arabası var dersem

2 2 Cevap Yaz
hele hele

yok yavrum yanlış hatırlıyorsun, otoyolları, köprüleri, hastaneleri "bedava" yaptırdık deyip, sonra onları kullanacak araba, hasta garantisi verip, o garantiler tutmayınca aradaki farkı üstlenen devlet var bir tane bildin mi?

3 6
Deniz 9 Şubat 2020 00:36

Yht baska illerimizede olsun Nevsehir

0 4 Cevap Yaz
Aaa 8 Şubat 2020 12:17

Tabiki yerseniz.

8 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi