Eskişehirlilere Büyükşehir’den müjdeli haber!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilere Büyükşehir’den müjdeli haber!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile önemli bir projeye daha imza atıyor. Halk Süt’ten sonra gezen tavuk yumurtaları da Halk Yumurta adıyla 18 Kasım Pazartesi itibariyle Eskişehirliler ile buluşuyor. Hayata geçirdiği Halk Süt projesi ile Türkiye’de birçok kente örnek olan Büyükşehir'in bu müjdesi Eskişehirlileri sevindirecek.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir halkını sevindirecek haber Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Kırsal kalkınmayı destekleme projeleri ile ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi, üretici ile tüketici arasında köprü görevi göreceği yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. İstanbul, Antalya, Bodrum gibi birçok belediyeye Halk Süt projesi ile örnek olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de pilot bölgelerde Halk Yumurta satışına başlıyor. 18 Kasım Pazartesi itibariyle gezen tavuk yumurtalarının satışa çıkacağını belirten Başkan Büyükerşen, Halk Süt’e gösterilen ilginin Halk Yumurta’ya da gösterileceğine inandığını belirtti. 

Büyükerşen “Hepinizin bildiği üzere yaklaşık 1 yıl önce Halk Süt projemiz halkımız tarafından büyük ilgi gördü. Bu ilgi hala devam ediyor ve bizleri son derece mutlu ediyor. Bu projeyi hayata geçirirken temel amacımız bir yandan süt üreticisine alternatif bir satış olanağı sağlarken, diğer taraftan da halkımızın, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, sağlıklı, güvenilir süte ekonomik olarak uygun koşullarda erişimini sağlamaktı. Şimdi aynı şekilde Eskişehirli yumurta üreticimizin standartlarımıza uyan kalitede olan yumurtasını alıp doğrudan olarak halkımıza ulaştıracağız. Kooperatif çatısı altında bir araya getireceğimiz küçük ve orta ölçekli üreticilerimizle birlikte çalışacağız. Bu proje sayesinde bir yandan büyük zincirler yüzünden yumurta üretiminden vazgeçmeye başlayan üreticimize sahip çıkarken, diğer yandan da halkımıza temel gıda maddesi olan yumurtayı aracılar olmadan uygun fiyatla ulaştıracağız” dedi.

Eskişehir halk yumurta müjdesini böyle verdiler

Eskişehir halk yumurta
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi