Eskişehirliler tatile gidemiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler tatile gidemiyor!
A
a

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte tatil planlarını sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar, ekonomik sebeplerden ötürü bu bayramı evde geçireceklerini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacak” diyerek, bayram tatilinin 9 gün olduğunu duyurdu. 9 günlük bayram tatilini nasıl değerlendireceklerini sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar ise, ekonomik sebeplerden ötürü bayramda tatile gidemeyeceklerini, daha çok Eskişehir’de ya da köylerinde vakit geçireceklerini ifade etti.

Mustafa Bayar
“9 gün değil 29 gün olsa hiçbir yere gidemeyeceğim. Önceden 60 liraya gittiğim köyüme dün gittim. 400 lira yaktı. Bu hayat böyle gitmez. Sonumuz çok kötü. Hanımla ayrılmaya kalktım denize götürmüyorum diye. Nasıl gideceğim? İmkânsız tatile çıkmak. Denize gitmek orada dursun, Sakarya Ilıcalar’a gidemiyoruz. 125 lira olmuş bir hamam. Bu bayram evde oturup televizyon izleyeceğim.”

İbrahim Eskici
“Biz yapamıyoruz Kurban Bayramı tatili. Bu sene buradayız. Çalışıyoruz ama ekonomik şartlardan dolayı da tatile gidemiyoruz. Bu sene evde olacağız. İnşallah düzelir bu durum. Bu sene durumumuz müsait olmadı o yüzden kurban da kesemeyeceğiz. Ben hiç tatil yapmadım. Nasıl tatil yapacaksın? Maaşımız belli. Bir markete giriyorsun her şey ateş pahası.”

Talip Dikici
“Ekonomik sebeplerden dolayı bu sene tatile gidemiyoruz. Bırak tatili Düzce’ye ailemin yanına bile gidemedim daha. Nasıl gideceğiz? Kimse köyüne gidemiyor nerede tatile gidecek? Tuzu kuru olanlar tatile gidecek. Geçen 200 liralık LPG aldım. 2 ışık yandı. Önceden 100 liralık alırdım, 4 ışık yanardı. Bunun ötesi yok. Bitti öyle şeyler. Eskişehir’de kalacağım.”

Dilek Tepe
“Bu sene tatile gidemeyeceğiz maddi imkanlardan dolayı. Köye gideceğiz sadece. Başka bir şey yapmayacağız. Sadece büyükleri ziyaret yapacağız. Bu şartlarda nasıl tatil yapabilirsin ki? Ekonomik şartlar tatil planlarını fazlasıyla etkiliyor. 10 bin lira olmuş 2 kişilik tatil. Mümkün değil veremeyiz. Bu bayram evdeyiz.”

Murat Yiğit
“Gidemeyeceğim. Çünkü o kadar maddi gücüm yok. Eskişehir’de kalacağım. Ekonomik şartlar planları alt üst ediyor. Şu anda tatile gitmek mümkün değil. Kurban da kesmeyeceğim bu sene. Bu sene aile içinde geçireceğiz. Köye gideriz en fazla. Tatil yapamayacağız gibi duruyor zaten bu yaz. Ekonominin düzelmesini bekleyeceğiz.”
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tatil 1 Temmuz 2022 00:59

Bayramda yollarda görürüz gidemiyorum diyenleri.

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 2 30 Haziran 2022 17:22

Şu saçma fikirlerinizi atın kafanızdan bayram demek tatil demek değildir bayramda insanlar aile ziyareti yapar

0 7 Cevap Yaz
Fd 30 Haziran 2022 05:54

Köyünün tatilde ne işi var

0 4 Cevap Yaz
Vatandaş 29 Haziran 2022 23:24

Yoo dediğiniz gibi bir durum yok. Turizm şirketlerinin katılımcı ortalaması eskişehir ağırlıklı. Yani birçok eskişehir li tatile gidiyor.

5 8 Cevap Yaz
acaba

Her kriz kendi zenginlerini ortaya çıkartır.Orta direk çöktü.çok zenginler ve çok fakirler var artık.

3 0
Çiftelerli 29 Haziran 2022 19:47

Tatilmi o da ne bu ülkeye eşit lik gelmeli

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi