Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirliler ona hücum etti! Fiyatlar daha da düşecek...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler ona hücum etti! Fiyatlar daha da düşecek...
A
a

Eskişehir'de balıkçı Selahattin Aslan, bu yılın palamut yılı olduğunu söyledi. İlerleyen günlerde balıkların artıp, fiyatların daha da düşeceğini belirten Aslan, “Palamuda olan hücum bütün balıkların satışını kesti, azalttı. Herkes bol bol palamut yesin” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Palamudun çok fazla çıktığını ve bu nedenle işlerinin arttığını söyleyen balıkçı Selahattin Aslan, “Daha önce 300 gram gelen bir palamut 15 liraya satılırken, şu anda 700 gram gelen balık 12,5 liraya satılıyor. Her geçen gün balık büyüdükçe fiyatları da düşüyor” dedi. Palamuda olan hücumun bütün balıkların satışını kestiğini söyleyen Aslan, “150 liraya satılan barbun palamuttan dolayı 50 liraya kadar düştü.  Diğer balıkların fiyatlarını da etkiledi. Palamuta hücum olduğu için bütün gemiler palamut tutmaya başlayınca, hamsi azaldı, çinekop yok. Palamut her dört senede bir çıkar. O da bu sene çıktı. Bu yıl palamut yılı. Herkes bol bol palamut yesin” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK
Vatandaşların ilerleyen günlerde palamut depolayacağını belirten Aslan, “Şu anda 2-3-5 tane alıyorlar. Her geçen gün balıkların büyüdüklerini bildikleri için, önümüzdeki günlerde dipfrizlerini dolduracaklardır” dedi. Aslan, palamut seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de anlatarak, “Palamutun kulakları kırmızı olacak. Gözleri canlı olacak. Bayat balık kendini belli eder. Parmağını bastırdığın zaman balığa çukur oluyor, elini çektiğinde düzeliyorsa bu balık tazedir. Eğer çukur düzelmezse bayattır. Kolaylıkla tazeliği anlaşılıyor” şeklinde konuştu. Aslan ilerleyen günlerde ise balıkların daha da büyüyeceğini ve fiyatların düşeceğini söyledi.
 
Diğer balıkların fiyatları ise şu şekilde:
Çupra 40 TL
Somon 60 TL
Sarpa 30 TL
Dil 40 TL
Barbun  50 TL
Uskumru 20 TL
Mercan 30 TL
 
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ramazan bayram 27 Eylül 2020 05:39

sayın anadolu gazetesi dolar düşürse hamside düşer.vaşansası kandırma

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi