Eskişehirliler dikkat! Yüksek hızlı tren artık...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler dikkat! Yüksek hızlı tren artık...
A
a

Eskişehir'den seyahat eden vatandaşları da ilgilendiren bir gelişme TCDD'de yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili yaşandı. Çapraz oturma düzeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak yolcu taşıma uygulamasına son verildi. Yüksek hızlı trenlerde, biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunulacak.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi:

Koronavirüsle mücadele kapsamında TCDD bilet satışları, 5 gün öncesinden yapılıyordu. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Yüksek hızlı trenlerde, biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunulacak.

Yüksek hızlı tren sefer sayıları da belli oldu. TCDD kaynakları, hafta içi toplam 20, hafta sonu 12 sefer yapılacağını açıkladı. TCDD Taşımacılık, hızlı tren sefer sayısını, talep olması halinde artıracak. Salgın öncesinde 40-45 dolayında sefer yapılıyordu.

Sırada 2020 yılının Mart ayında seferleri durdurulan ana hat ve bölgesel trenler bulunuyor. Kaynaklar, bu konuda da bazı çalışmalar yapıldığını, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun görüşleri ve normalleşme kapsamında atılacak yeni adımlarının ana hat ve bölgesel tren taşımacılığı ile ilgili süreci tayin edeceğini söyledi.

Kaynaklar, hızlı trenlerde 28 Mayıs 2020 tarihinden bu yana pandemi koşulları nedeniyle yüzde 50 kapasite ile yolcu taşındığını da anımsatarak, “Yüzde 100 kapasite ile yolcu taşınmaya başlandı. Bilet satışları da 5 gün öncesinden yapılıyordu. Biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunuldu” dedi. Bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik ise söz konusu değil.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ismet çetin 4 Mart 2021 14:35

PANDEMİ BİTTİMİ DE İNSANLARI MESAFESİZ KAPALI ORTAMDA OTURTACAKLAR.SAÇMA SAPAN UYGULAMALAR.TRENİ KULLANIYORDUM.AMA BU ŞEKİLDE KULLANMAK ÇOK RİSKLİ.

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 3 Mart 2021 15:11

Yapılan zamları geri alacaklarmi önemli olan bu fiyatlar çok pahalı

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi