Eskişehirliler dikkat! Son gün 28 mayıs...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler dikkat! Son gün 28 mayıs...
A
a

Eskişehir'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayata geçirdiği damızlık koç hibe desteği başvurusu için 28 Mayıs son gün.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulmuş olan Damızlık Koç Deposu işletmesindeki damızlık koçlardan % 50 hibe destekli olmak üzere yetiştiricilere dağıtımı yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2021 yılı için belirlenen damızlık koç fiyatı 3.000 TL/baş olup yetiştiriciler 1500 TL/başa kadar hibe desteğinden yararlanabilecekler. Başvuru için 28 Mayıs son gün.

Damızlık koç hibe desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler 28 Mayıs 2021 tarihine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine aşağıdaki belgelerle başvurabilecekler.

Başvuruda istenen belgeler:

          a)  Başvuru dilekçesi

          b)  T.C. Kimlik Kartı (Nüfus Cüzdanı) fotokopisi.

          c) Başvuru sahibi gerçek veya tüzel kişilere ait Bakanlık Türkvet veri tabanına kayıtlı anaç koyun-keçi varlığını belgeleyen onaylı belge.

          ç)  Hayvan alımına ait taahhütname.

         d) Tüzel kişilerin yetkili kurul ve/veya organlarından aldıkları yetki kararı ile yetki verilen kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri.

(a, c ve ç maddelerindeki belgeler matbu olarak İlçe Müdürlüğümüzden tedarik edilip yetiştiriciler tarafından doldurulacaktır.)

Başvurulardan sonraki süreç

Başvurulardan sonraki süreç ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"İlçe Müdürlüklerimize yapılan başvurular, Valilik Oluru ile oluşturulan "İl Hayvan Alımı Yürütme Komisyonu" tarafından değerlendirilip puanlandırılarak 11 Haziran 2021 tarihine kadar listeler hazırlanacaktır. Oluşturulacak listeler İl Müdürlüğümüz tarafından onaylandıktan sonra Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Söz konusu listeler Genel Müdürlükteki Merkez Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilip koç dağıtımı yapılacak yetiştirici listesi İl Müdürlüğümüze bildirilecektir. İl Müdürlüğümüze gelen listelerdeki yetiştiricilerin isimleri İlçe Müdürlüklerimiz ve İl Müdürlüğümüz web sayfasında yayımlanacaktır. Yayımlanan listelerde yer alan yetiştiriciler Birliğin koç deposundaki damızlık koçlardan satın alabileceklerdir.

İl Birlikleri, damızlık olarak sattığı hayvan ve yetiştiricilere ait bilgileri (Fatura v.b.) teslimattan sonra İl Müdürlüğümüze bildirecek, İl Müdürlüğümüz hayvanların teslim alınmasına müteakip ödemeye esas hak ediş bilgilerini en geç 10 (on) gün içerisinde HAYGEM' e bildirecektir."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi