Eskişehirliler bu habere dikkat! Seferler azalıyor, Büyükerşen'den uyarı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler bu habere dikkat! Seferler azalıyor, Büyükerşen'den uyarı!
A
a

Eskişehir haberi: Eskişehir'de toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının yüzde 70 azalmasının ardından tramvay ve otobüs sefer sayıları azaltılıyor, bunun yanı sıra Başkan Büyükerşen bir uyarı mesajı yayınladı...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Covid-19 salgınına karşı yeni önlemler almaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan uyarılar ile birlikte toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının %70 oranında azalması nedeniyle tramvay ve otobüs sefer sayıları azaltılıyor. Yeni uygulamaya 23 Mart’ta geçileceğini duyuran Başkan Büyükerşen, özellikle risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını hala kullanmaya devam ettiğini ifade ederek bu yaş grubundaki Eskişehirlileri sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. 
Mart ayı başında Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlanan Korona Virüs İle Mücadele Eylem Planı kapsamında toplu taşıma araçları ve duraklarda dezenfeksiyon çalışmaları devam ederken, sefer saatlerinde de yeni düzenlemeye gidiliyor. Okulların tatil ilan edilmesi ve yapılan uyarıları ciddiye alan duyarlı Eskişehirliler sayesinde yolcu sayısının geçen haftaya oranla %70 azaldığını belirten Başkan Büyükerşen “Virüs salgını her geçen gün ülkemizde hızla yayılıyor. Bizler de Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumlar ile uyum içinde çalışarak üzerimize düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getiriyoruz. Bu süreçte okulların tatil olması ve duyarlı hemşehrilerimizin evlerinde kendilerini izole etmeye başlamasıyla birlikte tramvaylar ve otobüslerimizde yolcu sayımız %70 oranında azaldı. Ben ‘Evde Kal’ kampanyasına duyarlılık gösteren ve bu süreci evlerinde geçiren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ancak bu süreçte toplam yolcu sayımızın %20’ye yakınını hala büyük risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturuyor. Ben bu risk grubundaki vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Lütfen dışarı çıkarak hem kendinizi hem de halk sağlığını riske atmayınız!” dedi. Yolcu sayısının azalması sebebiyle 23 Mart itibariyle sefer sayılarının otobüslerde ve tramvaylarda azalacağını belirten Başkan Büyükerşen, “Tramvaylarımız ve otobüslerimizde halkımızın sağlığını korumaya devam edecek şekilde önlem amaçlı sefer sayılarını azaltıyoruz. Bu süreçte halkımızdan anlayış ve sağduyu bekliyorum. Lütfen yalnızca bilime ve yetkililerin açıklamalarına itibar ederek, kişisel sorumluluklarınızı özenle yerine getiriniz” dedi. 
Güncel saat bilgilerine 22 Mart Pazar günü itibariyle belediyenin web sitesi (www.eskisehir.bel.tr) üzerinden ulaşılabileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların otobüsler için 0222 217 44 13'ü, tramvaylar içinse 0222 237 63 64'ü arayabileceğini belirttiler.

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Haydar 21 Mart 2020 17:13

100 kişilik otobüs daha az kapasite ile çalışsın. Elbette yolcu potansiyeli çok az ise israfa gerek yok. Vatandaş hâlâ daha anlamıyor! Sonra derler sokağa çıkma yasağı olsun! Oturun evinizde! Helvasını yemek istemiyoruz kimsenin! Azıcık duyarlı olun dinleyin yetkilileri!!!!

0 0 Cevap Yaz
Ne var bunda? 21 Mart 2020 14:32

Daha önce aynı uygulamayı şehir hastahanesi- odunpazarı arası hattı olan 103 numarada yapmışlardı. Evvela 20 dakikada 1 gelen otobüs boş gidip gelmeye başlayınca önce 30 dakikada 1 otobüs olarak ayarladılar. Sonra yine boş gidip gelmeye başlayınca 45-50 dakikada 1 otobüs olarak ayarladılar. Zaten şu an birçok otobüs bomboş çalışıyor, ona nazaran tramvaylarda bile çok az seyahat eden insan var. Ne yapsalardı peki? İnsanlar salgın korkusuna evine kapandı, topluluklara hitap eden sinema, kafe, kahvehane, eğlence mekanları vb yerler kapalı diye ne kadar araç varsa hepsini boş vaziyettemi çalıştırsaydı??? Alooooo bu araçlar mazotla çalışıyor suyla değil, sonra hiçbirisine yolcu garantiside verilmedi. Belediyeler toplu taşıma işinden kâr amacı güdemez ama zarardan kaçınmakta en doğal hakkıdır. Siz hiç zararına çalışan bir işletme veya ticari araç gördünüz mü?

0 0 Cevap Yaz
hee 21 Mart 2020 11:16

koca kış soğukta duraklarda beklerdik gelene de binemezdik veya tıka basa bindirirdiniz maketten tramvaya hee valla şimdi siz binin her şey çok güzel oldu öyle ya

2 3 Cevap Yaz
Şaka mısın?

Git bak bakalım tramvay şimdi ne kadar kalabalık, git bak bakalım otobüslerde 2 3 kişiden fazlasını görebiliyormusun? Anca kuru kuruya muhalefet edersiniz zaten. O otobüslerden birisi senin olsa sefer başına 2 bilemedin 3 kişi için bomboş çalıştırırmıydın? Gel buna cevap ver, kuru kuruya muhalefet yapacaz diye kendinizi rezil ediyorsunuz

2 0
Es-es li 20 Mart 2020 20:11

Aynı hassasiyeti ellerimizi yıkadığımız su fiyatları indirimi içinde düşünür müsünüz?

2 5 Cevap Yaz
Halis 20 Mart 2020 18:48

Sefer azaltiyorlar ki gene sıkıs tepis gidilsin herkes hasta olsun. Bu durumda bile para dusunen belediyemiz var bravo

2 3 Cevap Yaz
VATANDAŞ 20 Mart 2020 18:26

Böyle bir dönemde herkes maalesef eve kapanamıyor . Hergün bu ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kalan binlerce insan var sizler sefer sayılarını azaltarak bu insanların sağlığını tehlikeye attığınızın farkında mısınız? Zor dönemlerde önemli olan can sağlığı lütfen bunu unutmayın..

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi