Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirliler artık simit de yiyemeyecek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler artık simit de yiyemeyecek!
A
a

Simit fiyatlarına zam yapılmasına tepki gösteren Eskişehirli vatandaşlar, simidin artık lüks olduğunu söyleyerek, “Bunlar iyi günlerimiz sayılır. Artık bir simidi 3 arkadaş 3’e böler yeriz. Her şeye zam. Şu an Türkiye’de batık resmen” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Ticaret Odası’nın Temmuz ayı meclis toplantısında simit ücretlerine zam yapıldı. 3,5 liradan satılan simidin fiyatı 4,5 liraya yükseldi. Simidin eskiden gariban yiyeceği olduğunu söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, son zamlarla birlikte artık simit tüketmeyeceklerini belirtti. Okullar açıldığında birçok ailenin çocuğuna simit, ayran parası vermekte zorlanacağını ifade eden vatandaşlar, bu gidişle iki öğrencinin bir simidi bölerek yemeye başlayacağını söyledi.

Arif Metin
“Gerçekten pahalı. Ben öğrenciyim. Günlük harçlığım 20-30 lira. Öğrencileri de halkı da zorlayacaktır. Öğrencinin yemeği simit çünkü. Okullar açıldığı zaman zam daha çok hissedilecektir. Bir de bu şu an 4,5 lira. Okul açılınca daha da zam gelir gibi. Artık simit de yiyemeyeceğiz.”

Ramazan Erdoğan
“Ben yiyemiyorum artık. Eskiden alırdık. 2 simit, 1 çay 16 lira. Kahvede otururken alırdık. 2,5 liraydı. Şimdi mümkün değil. Eskiden gariban yiyeceğiydi simit. Halkın dışarda en çok tükettiği şeydi. Daha ne zamlar gelecek kim bilir.”

İlhan Coşkunlar
“Simit yemiyorum artık. 4,5 lira büyük para. Bu zamma sebep olanlar utansın. Okullar açıldığı zaman çocuğuna bir simit, bir ayran parası veremeyecek insanlar var. Durumlar zor. Artık simit, peynir, ayran lüks oldu. Şu anki simit parası eskiden çorba parasıydı. Kışın daha zor olacak.”

Bektaş Dürger
“Bu insanlara layık. Hak ediyorlar. Bunlar iyi günlerimiz sayılır. Artık bir simidi 3 arkadaş 3’e böler yeriz. Her şeye zam. Şu an Türkiye’de batık resmen. Şimdi çok lüks oldu simit. Okullar açılınca iki arkadaş simit alacak, onu ikiye bölüp yiyecek.”
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ismail 30 Temmuz 2022 14:32

simit satanlar bu zama neden seviniyorlar anlamıyorum Eskiden simit alırdık artık almıyoruz ki malı satamadıktan sonra zam gelirse ne olur Eskiden çok güzel simit yapılırdı şimdi onu da bozdular

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi