Eskişehirliler akın akın oraya gidiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler akın akın oraya gidiyor
A
a

Eskişehir'de, Çifteler ilçesinin en gözde noktalarından olan Sakaryabaşı Nehri, etrafındaki piknik alanları, yüzme havuzları ve doğasıyla yaz boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Çifteler Belediyesi Başkanı Metin Özen önderliğinde 2-3 kat daha genişletilen ve turistik faaliyetlerin arttığı bölge, Eskişehir ve çevre illerden ziyaretçi akınına uğradı. 12 ay boyunca dalış yapılabilen nadir bölgelerden olan Sakaryabaşı bölgesi, su sporları sevdalılarının da buluşma noktası oldu. Sakaryabaşı bölgesinin, Çifteler'in en büyük değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Metin Özen, yeni projelerin de kısa sürede hayata geçeceğini dile getirdi. 

"Araç park edilebilecek alanlarımız ve piknik alanlarımız az geliyor" 
2009 yılında ‘Sakarya Nehri en büyük hazinen’ diyerek yola çıktıklarını belirten Başkan Özen, "Belediyelerin en büyük görevi yaşayan insanlara bedava yaşanacak alanlar oluşturmaktır. Bu sebeple Sakaryabaşı’nı dizayn ettik. Tabii geliştirdik, genişlettik. İlk etaptan geldiğimiz noktaya kadar epey ilerledik. Alanı neredeyse 2-3 katına çıkardık. Şu anda ziyaretçilere yetişmiyor. Araç park edilebilecek alanlarımız ve piknik alanlarımız az geliyor. Kırkkız alanında da bu sene 30 bin metrekare alanı, piknik alanı olarak dizayn ediyoruz. Elektriğini, sulama sistemini, tel örgülerini ve çevre düzenlemelerini yaptık. Şu anda çimi ektik, suluyoruz. Ama toprak yapısı biraz zayıf olduğu için şu anda orayı açmadık. Nasip olursa önümüzdeki yıl orası da açılacak. Sakaryabaşı’nda şu anda 200 bin metrekare alandan daha geniş bir alanda hizmet ediyoruz. Şu anda öyle bir yere kadar geldik ki hafta sonları çok kalabalık olduğu için Çifteler’in kendi halkı mümkün olduğu kadar hafta içi veya sabah erkenden gelerek yer kapıyorlar" şeklinde konuştu. 

"Daha yapacak çok işimiz var" 
Ziyaretçilerin ilgisinden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Başkan Özen, yeni projeler üzerine çalıştıklarını dile getirerek şunları kaydetti: 
"Biz Ankara’ya 190 kilometre, Afyon’a 100 kilometre, Eskişehir’e 66 kilometre bir mesafedeyiz. Gerçekten de insanların ilgisinden memnunuz. Sakaryabaşı, başlangıçta dediğimiz gibi en büyük hazinemiz. Daha yapacak çok işimiz var. Eminekin regülatörüne kadar bildiğiniz gibi bizim projelerimiz. Tekne gezintileri, kamp alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, suyun üstünde otel, alışveriş merkezi ve lokantalar oluşacak. Bu sistemin üzerine çalışıyoruz. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansından (BEBKA) projemiz onay aldı. O da gerçekleştiğinde bisikletle, ATV ile gezilme imkanı olacak. Dalış malzemelerimizi genişleterek tekne gezintilerine başlayacağız inşallah. 2009 yılında geldiğimizde su sporlarıyla bu işi yapalım dedik. 2010 yılında dalışa başladık. 12 ay boyunca dalış yapılabilen tek yeriz. Türkiye’de tek yeriz. Dünyada da sayılılar arasındayız. Bununla gurur duyuyoruz. Yüzme havuzlarımız da var. Normal ana gölettekilerin haricinde otelin avlusunda 3 tane, kadınlar yüzme havuzunda da 2 tane olmak üzere toplam 5 tane havuzumuz var. Yaz boyunca normal ortamından daha üst seviyelerde kullanıldı. Herkesi buraya, yaşamaya bekleriz."
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sakarbasi 2 Eylül 2018 22:10

ESKİDEN DAHA IYIYDI.. METIN OZENIN VIZYONU YOK MU CIFTELERE VE SAKARBASINA BIR ŞEYLER YAPSIN.. OTEL VE HAVUZU ATIL DURUYOR YESILLIK KALMADI.. US OLANAĞI ZATEN YOK CIFTELER DE ONUN IÇIN ADIM GITMIYOR..

0 0 Cevap Yaz
Yatırım yok 2 Eylül 2018 12:50

Kendimi bildim bileli yıllardır aynı hiç yatırım yok. Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun çalışmıyor. Sağlam bir yatırım olsa harika bir yer olacak.

0 1 Cevap Yaz
Beş para etmez 2 Eylül 2018 06:02

Şehir dışından gelen misafirlerim duymuşlar, dilediler gittik ve kaçar adım döndük. İki suriyeli aile dışında eğlenen görmedim. Pislik içinde, bakımsız ve restoranlar beş para etmez.

0 1 Cevap Yaz
Fatih 2 Eylül 2018 05:59

Beş para etmez. Mekanlar rezalet. Göletin orada bir yüzme havuzu var öyle eşimle gireyim falan diyemezsin herkes mal mal bakıyor. Denetimsiz, bakımsız baştan savma bir yer. Soyunma kabinleri de dillere destan, 1.50 üstü açık kabin mi olur. Boş yapmasın belediye de adam akıllı çalışsın. Truzimcilik nedir nasıl olur öğrensin öyle uygulasın. Bu arada geçtiğimiz günlerde TRAMPLENDEN ATLAYAN GENÇ ÖLMÜŞ, dip yüksekli ölçülmeden iş yapılırsa olacağı o.

0 2 Cevap Yaz
Emre 1 Eylül 2018 21:51

Hep ayni degisen bisey yok ciftelerliyim orasi tabiat parki olur neler yapilir

0 1 Cevap Yaz
ufuk sahin 1 Eylül 2018 21:51

tesis cok bakimsiz. kapsamli bir temizlik ve cevre duzenlemesi yapilmali. Eskisehir'e yakismiyor. ortadogu sehrinde bir yer gibi. dolayisiyle ziyaretci profilide oyle maalesef

0 2 Cevap Yaz
Selahattin Ay 1 Eylül 2018 20:19

Yarın tekrar gelinebilecek gibi birakalim. Doğa bizlere küsmesin, değilse oturup ağlarız

0 6 Cevap Yaz
Lokantalar rezalet 1 Eylül 2018 11:57

Onu bunu bilmem ama lokantalardaki rezalet ve kirlilik oraya tekrar gitmeme engel. Belediye bunlari denetlemez mi allah aşkına.o kadar poh poh yaptiniz ki yiyecek içecek yerleri pislik içerisinde. Gidin denetleyin

1 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi