Eskişehirli yazarlardan edebiyata büyük katkı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli yazarlardan edebiyata büyük katkı
A
a

Eskişehir pek çok alanda adından söz ettirirken edebiyatta da önemli bir yer tutuyor. Çok sayıda Eskişehirli yazar, birbirinden farklı türdeki eserleriyle edebiyatımıza büyük katkı sağlıyor.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Gerek tarihi, gerekse kültürüyle ülkemizin en önemli şehirlerinden Eskişehir’in edebiyata katkıları oldukça fazla. Geçmişten günümüze çok sayıda yazar, birbirinden farklı eserlerini kaleme alarak okuyucuyla buluşturdu.

Eskişehirli Yazarlardan Semra Erenliler Boz ‘Acının Koyu Tonu’ adlı kitabında sevdiği kişi tarafından aldatılan bir kadının hikayesini konu ediniyor. İlkay Altıntaş, ‘Dostça İlhan Bir Meyhanecinin Anıları’ adlı anı türündeki kitabında Artvin’den Ankara’ya uzanan oldukça keyifli bir hikayeyi okurlarına sunuyor. Semiha Aydemir tarafından kaleme alınan ‘Decebalus’ adlı romanın kapağında yer alan  ‘Biz haksızlığa uğramış, itilip kakılmış, zulmedilen, hapislerde çürütülen ve hatta kolayca öldürülen insanlarız…’ ifadeleri oldukça merak uyandırıyor.


The Laster yazarı olduğu Duruş romanında ‘Aşkta bulunduğun yer aslında ‘Duruş’undur’ diyor ve okurların ufkunu açıyor. Bir diğer Eskişehirli Yazar Sebahattin Eker ise ‘Yıldızlara Öykü Yazdım’ öykü kitabında üç farklı karakterdeki kahramanın bir eğitim uzmanıyla bir araya gelerek hayatlarının nasıl değiştiğini anlatıyor. Eskişehirli yazarlar farklı edebi türlerde verdikleri eserler ile okurlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi