Eskişehirli vatandaşın tişörtüne el konuldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli vatandaşın tişörtüne el konuldu
A
a

Eskişehir’den CHP grup toplantısını izlemek için Meclis'e giden Cafer Darı, üzerinde ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ yazılı tişört olduğu gerekçesiyle Meclis kapısından içeri alınmadı. Darı’nın tişörtü çıkarılarak çıplak bir şekilde içeriye girilmesine izin verildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Darı’nın Atatürk tişörtünün çıkarılarak içeri alınmasına tepki gösteren Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Atatürk siyaset üstü bir figürdür, hepimizin ortak değeridir. Eskişehirli hemşehrimizin üzerindeki tişörtün ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ yazdığı gerekçesiyle çıkartılıp, içeriye çıplak alınmasının gerekçesi nedir? Ne yaparsanız yapın içimizdeki Atatürk sevgisini yok edemeyeceksiniz” dedi. 

ATATÜRK HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİ 
CHP grup toplantısını izlemek için Meclis'e gelen Eskişehirli Cafer Darı’nın üzerindeki “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” yazılı tişörtü “Atatürk tişörtü yasak” diyerek kapıdan içeriye almadı. Darı tişörtünü çıkararak Meclis’e girdi. Darı’nın üzerindeki Atatürk tişörtünün çıkarılmasına tepki gösteren CHP’li Çakırözer, “Eğitim müfredatından, statlardan Atatürk ismini çıkardınız yetmedi! Şimdi de yurttaşın üzerindeki Atatürk tişörtlerine el koyuyorsunuz. Atatürk hepimizin ortak değerindir. Ne yaparsanız yapın içimizdeki Atatürk sevgisini yok edemezsiniz” dedi. 
Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis kapısına giderek ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz” yazılı tişörtü aldı ve Cafer Darı’ya teslim etti. Tanal, “Bu Meclis, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesinde kuruldu. Atatürksüz bir Meclis olamaz. Atatürk, herkesin milli değeridir" dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 28 Mart 2018 19:04

Yunan'ı, İngilizi, Fransız'ı denize döktük diye sevinip bugün onlardan hiç farkı kalmayanlar! Yunan gibisiniz aynı. İngiliz'den farkınız yok. Fransız'dan daha betersiniz. Zamanında yaptığınız savaşların mânâlarından bihabersiniz; Zavallılarsınız. Tişörtlerin altında yediğiniz haltlar rahatsız edici. Üstündeki resim değil. Şaşırmışsınız. Kimliklerinizi kaybetmiş insanlarsınız. Önce kim olduğunuzu hatırlayın. Türklerin bileğini bükemezsiniz. Osmanlı tokadını yersiniz. Kime benzemek istiyorsanız haydi yallah! Def olun o ülkelere gidin.

1 11 Cevap Yaz
Kemal 28 Mart 2018 07:11

CHP li bir vekil hiçbir sözden nefret etmedim Atatürk ün askerleriyiz lafindan ettiğim kadar demiyormuydu? Ne zaman CHP li arkadaşların ortak bir zihniyeti olacak. Bekliyorum hayırlısı.

1 15 Cevap Yaz
mümtaz 27 Mart 2018 20:56

sanırsın ki başka ülkelerle savaşıp yenilmişiz ve ülke işgal altında gibi..

16 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi