Eskişehirli sanayici devletten yardım istiyor!

Hükümet, Covid-19 salgınıyla ilgili ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ isimli 100 milyar TL’lik bir paket açıklamıştı

3 Nisan 2020 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Hükümet, Covid-19 salgınıyla ilgili ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ isimli 100 milyar TL’lik bir paket açıklamıştı. Bu pakete ilişkin önceki yazılarımda, paketin, yalnız ve yalnız sermaye tarafına dönük olduğunu belirtmiş, buna rağmen sermayenin dişinin kovuğuna dahi yetmeyeceğini savunmuştum. Dahası, emek tarafına hiçbir katkısı olmadığına da vurgu yapmıştım. Ve eklemiştim: Emek ve sermaye tarafını kapsayan yeni bir paket hızla hazırlanmalı. Başka ne söylemiştim? Sermaye gruplarının bağlı bulundukları odaların başkanlarının pakete destek açıklaması yaptıklarını, ancak bu destek açıklamasını zorunlu yaptıklarını ve söz konusu ekonomi paketinin can suyu olamayacağını düşündüklerini adım gibi bildiğimi ifade etmiştim. Okuduğunuz görüşlerimin hala arkasındayım.
 
*
 
Bu noktada Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan ‘cuk’ oturan bir yorum geldi. Kurt, söz konusu pakete ilişkin dedi ki: “Türkiye’de, bu Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin doğru olduğunu kim söylüyorsa yalan söylüyordur. Yanlış söylüyordur. Hükümete yalakalık yapmak için söylüyordur. Bu paketin içinde halk yok. Bunun içinde ezilen, çalışan, sömürülen işçi ve emekçi yok. Bunun içinde gerçekten muhtaç olan işsizimiz yok.”
 
*
 Yavuz Ayva 03 04 2020
Şimdi, ideolojik saplantısı olan bazıları şunu söyleyecek: Kazım Kurt solcu ve CHP’li bir muhalif! Haydi, öyle diyelim. Peki, aynı ideolojik saplantısı olan, objektif düşünme yeteneğini tamamen kaybetmiş bu kişiler, şu vereceğim örnek üzerine nasıl bir kıvırma yöntemi geliştirecekler acaba? Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ayraf Tel Ürünleri’nin sahibi Yavuz Ayva diyor ki: “Ben devlete yardım edemiyorum. Çalışan arkadaşları işten çıkarmamak için devletten yardım bekliyorum. Ben çalışan arkadaşları işten çıkarmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve haklarımı istiyorum. Demokrasi istiyorum.” Aktaracaklarım bu kadar!
 
 

Büyükerşen’in önerisine hükümet ne der?

 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, telefon aracılığıyla yaptığımız görüşme sırasında şunu söylemişti: “Şehir Hastanesinin açılmasıyla beraber kapanan eski Devlet Hastanesi, pandemi hastanesi olarak hazırlanmalıdır. Türkiye’nin diğer şehirlerinde de benzeri yapılmalıdır. Kapanan devlet hastaneleri uygun değilse, belirlenecek başka bir hastane, pandemi hastanesi ilan edilmelidir. Bu da yapılamıyorsa, yine bir hastane belirlenip sadece ‘hizmet hastanesi’ olarak kullanılmalıdır, hizmet hastanesine Covid-19 hastası alınmamalıdır. Böylece, salgının yayılma riski ve hızı azalır.” Büyükerşen’in söz konusu önerisi, Türkiye genelinde tartışmaya açıldı. Uzmanların yaptığı yorumlara bakılırsa ‘olumlu’ karşılandığı söylenebilir. Bu noktada FOX TV’de yayınlanan ve İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Çalar Saat’ programında konuşan Koç Üniversitesi Psikiyatri ve Epidemiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Bedirhan Üstün, Yılmaz Büyükerşen’in önerisini hatırlatarak, “Büyükerşen’in önerisi dikkate alınmalıdır ve Bilim Kurulunca hızla değerlendirilmelidir” diye konuştu. Doğru, doğru olmasına da… Bakalım Bilim Kurulu bu öneriyi masaya yatıracak mı? Haydi, gündemine aldı ve tavsiye olarak sundu. Bu sefer hükümet, Büyükerşen’in önerisini uygulamaya koyacak mı?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yiğit 3 Nisan 2020 16:17

Şu belediye nin eski otobüs garajındaki binası da uygun olabilir mi acaba? Hem yıkım kararı yok. Yeni bina! Sayın hocamız bu binayı teklif etmeli bence! Zaten hastane niyetiyle yapıldı o bina da teşrifat vs. Gerek.yoktur o bina için. Halkını düşünen belediyeyi görelim bakalım!!!

4 5 Cevap Yaz
Ali Haydar 3 Nisan 2020 16:12

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ayraf Tel Ürünleri’nin sahibi Yavuz Ayva diyor ki: “Ben devlete yardım edemiyorum. Çalışan arkadaşları işten çıkarmamak için devletten yardım bekliyorum. Ben çalışan arkadaşları işten çıkarmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve haklarımı istiyorum. Demokrasi istiyorum.” Yahu bunun cevabını bakan verdi. Herkes gelsin kısa çalışma ödeneğine başvursun. Bunu bilmiyor mu koskoca yönetim kurulu üyesi kişi! Bu neyin kafası!! Şu hastane eski devlet hastenesi muhabbeti geyiği ne zaman bitecek? Yahu yıkım kararı olduğunu yıkımdan sonra mı anlayacaksınız! Riskli bina tespiti yapılmış daha hu neyin çabası! Yıkılacak bina yıkılacak! Deprem olup içinde yüzlerce insan öldüğünde ne diyeceksiniz. Göz göre göre bu insanlar eski riskli hastanede yatırıldı! (Allah korusun). O zaman ne diyeceksiniz siz ya da bu teklifi sunan HOCA ne diyecek? Bu riski düşünerek mi söylendi! Ya da şu kadar insan korona 'dan ölmedi depremde mi öldü olacak!

4 4 Cevap Yaz
Bülent 3 Nisan 2020 15:06

Eee noldu serbest piyasa ekonomisine, liberalizme,kapitalizme! Çalışan üretince cebe, kriz gelince devlet yardım etsin! Allah versin kardeşim, dükkanın önünü kapatma!

3 5 Cevap Yaz
Onur

Ülkesine bir şey vermeyen bir katkı sağlamayan şimdi kalkıp ülkesinden devletinden yardım istiyorum diyor! Vatandaştan aldığı Kdv'yi devlete vermeyen bir çok kişi var. Sgk sız işçi çalıştıran bir sürü işletme var. Maaşını alt limitten gösteren sonra da bu insanların 1500TL emekli maaşı bağlanmasını sağlayan işletmeler var. Sonra diyor ki emekli olan asgari ücretli böyle düşük emekli maaşı mı olur. Oluyor işte.

2 2
eses 3 Nisan 2020 10:04

kardan zarar mı etmeye başladınız.biraz da cebinizden yiyin garip emekçinin kanını emdiiniz.2000 tl maaşla

3 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi