Benakay üzülmesin

Başlangıçta, "Yüzde 3 oy alamaz, ilk seçimde dağılıp gider" denilen İYİ Parti 2'inci kurultayını yaptı

23 Eylül 2020 07:23
A
a
Sütiş Eskişehir

Başlangıçta, "Yüzde 3 oy alamaz, ilk seçimde dağılıp gider" denilen İYİ Parti 2'inci kurultayını yaptı. Beklenen Meral Akşener'in tek aday olarak girdiği seçimi kazanmasıydı ve beklendiği gibi oldu. Asıl önemli olan ise partinin Genel İdare Kurulu'nun nasıl oluşacağıydı. Burada da Akşener'in listesinin fazla fire vermeden başarılı oldu.

Tabii ki böyle bir kongreyi yandaş kanalların vermesini beklemiyorduk. İnternetten takip ettiğimiz kadarıyla kovid önlemleri bile coşkuyu azaltmamış. Kısa süre içerisinde büyük merhale kat eden İYİ Partililer'de ciddi bir özgüven gördük. Partinin yeni transferleri Erdal Sarızeybek ve Erhan Usta da kongrenin takip edilen isimlerindendi. Sarızeybek GİK üyesi olmayı başardı. Usta'nın ise Grup Başkan Vekili olması bekleniyor. Giderek teşkilatlanan ve kuvveti artan bir parti var ortada. Siyasette İYİ Parti yokmuş gibi davrananlar fena halde hata yapıyor.

Gelelim Eskişehir'e. Partinin İl Başkan Yardımcısı Nalan Eren Benekay da kurultayda yarışan isimlerdendi. Her zaman söylüyorum; Eskişehirli politikacıların kendi partilerinde üst düzey görevler alması kentimizin elini kuvvetlendirir. Ancak Nalan Eren Benakay hatırı sayılır bir oy almasına karşın GİK üyesi olamadı. 293 oy alan Benakay bu başarıyı uçtan kaçırdı. Kendisine üzülmemesini tavsiye ederiz. Bir dahaki seçimlerde daha büyük başarı sağlayacağından kuşkumuz yok.

 

Zabıtaya yeni mekan

Tepebaşı Belediyesi'nin zabıta ekipleri yeni hizmet binalarına taşınmaya hazırlanıyor. Son olarak Belediye Başkanı Ahmet Ataç da söz konusu binayı ziyaret etmiş ve gerekli denetlemelerde bulunmuş. Özellikle salgın sürecinde zabıtanın ne kadar önemli bir iş yaptığını bir kere daha anladık.zabıtanın sağlıklı koşullarda gıda ürünlerinin satışını denetlemesi bile başlı başına bir başarı. Sadece Tepebaşı'nın değil bütün Eskişehir'in zabıtalarını kutlarız. Yeni hizmet binasının hayırlı olmasını da dileyen Ataç, "Zabıta Müdürlüğümüz, yakın zamanda yeni yerinde hizmet verecek. Bu binamız da oldukça donanımlı ve personelimizin görevini layığı ile yapabileceği yeterliliğe sahip. Zabıtamız, kentimizin tüm sorunlarında çözüm amacı ile vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek. Bu yeni binanın da kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerinde bulunmuş. Biz de Ahmet Ataç'ın değerlendirmelerine katımlıyoruz.

 

Dolar aslında düşüyor

Amerikan doları yeni rekorlar kırmaya doymuyor. Her zaman söylüyorum döviz kuru bir ülke ekonomisi hakkında bilgi verir. Ancak tek başına döviz kuruna bakarak o ülkenin ekonomisi hakkında yorum yapmak doğru değil. Yani dolara bakarak "Ekonomimiz kötü gidiyor" demeyin. İşin doğrusu dolara bakmadan da "Ekonomimiz kötü gidiyor" diyebilirsiniz. Şimdi dünyada da bir ekonomik kriz var ve Amerikalılar par basarak dünya ekonomisini allak bullak ediyor. Yaptıkları kendi açılarından doğru bir hamle. Ancak dünyanın geri kalanını da düşünmüyorlar. Amerika'da da bir seçim yaklaşıyor ve anlaşıldığı kadarıyla Başkan Trump kısa vadede kendi ekonomisinin düzelmesini istiyor. İşin bu kısmı bizi ilgilendirmez. Ancak dünya genelinde dların sürekli değer kaybettiğini unutmayın. Peki madem dolar bu kadar değer kaybediyor bizde neden yükseliyor? Onu bana değil, ekonomiyi yönettiğini zannedenlere sorun...

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi