Eskişehirli öğretmenler depremzedeler için üretiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli öğretmenler depremzedeler için üretiyor
A
a

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgedeki depremzedeler için öğretmen ve usta öğrenciler kolları sıvadı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgedeki depremzedeler için öğretmen ve usta öğrenciler kolları sıvadı. Eskişehirliler bölge halkına yardımcı olmak için seferber olurken, Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenleri vakit kaybetmeden bölgedeki depremzedelerin ihtiyaçları için seferber oldu. Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde deprem bölgesine gönderilmek üzere çadır sobası üretimine başlandı. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre‘nin tarafından başlatılan yardım kampanyasına soba üretimi de eklendi. Meydana gelen deprem nedeniyle eğitim öğretime ara verilmesinin ardından Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selami Küçükkör ve öğretmen Nurettin Göktuğ Acet’in koordinesi ile, meslek öğretmenleri ve bölüm şefleri ve teknisyenleri kolları sıvadı. Atölyelerde soba üretimine başlayan öğretmenler, deprem bölgesine katkı sağlamak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.  Yapılan çadır sobalarına emekli olan öğretmenlerden destek verdi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; gönüllü olarak çalışan öğretmen ve idarecilere teşekkür etti. İki gün içinde depremzedelere gönderilmek üzere; yüz soba hazırlandı ve deprem bölgesine gönderilmek üzere paketlendi. Sobaların yardım tırıyla deprem bölgesine gönderileceği öğrenildi.   
VAKİT KAYBETMEDEN ÜRETİME BAŞLADIK 13.02.2023
"VAKİT KAYBETMEDEN ÜRETİME BAŞLADIK"
Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü'nde de, 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgedeki depremzedeler için uyku tulumundan eşofman takımına, eldivenden bereye kadar kışlık yardım malzemesi üretiliyor. Enstitüde, gönüllü öğretmen ve usta öğreticilerle depremin ardından afetzedelere yardımcı olmak için kışlık ihtiyaç malzemeleri üretilmeye başlandı. İhtiyaç listesi kapsamında çeşitli yaş ve cinsiyetler için çocuk ve yetişkin polar eşofman takımı, bere, eldiven, atkı, tüm depremzedeler için uyku tulumu, yastık, yorgan ve polar battaniye diken gönüllüler, gece gündüz yorulmadan çalışıyor. Eskişehir Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle üretilen kışlık yardım malzemeleri, Valilik koordinesinde deprem bölgesine gönderiliyor. Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Durna Gülşen, deprem felaketine eklenen ağır kış şartları sebebiyle koşulların iyice ağırlaştığı bölge insanı için vakit kaybetmeden üretime başladıklarını söyledi. Yaşanan afetten duyduğu üzüntüyü dile getiren Gülşen, "Tüm öğretmenler, usta öğreticiler ve personel gece gündüz demeden özverili bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. Sadece deprem bölgesi için değil, Eskişehirimize aktarılan depremzedeler için de yardım hazırlıkları yapıyoruz. Dilerim ufak da olsa bir faydamız dokunur." dedi. Enstitünün usta öğreticilerinden Halide İşbecer de 3-11 yaşlarındaki çocuklar ve yetişkinler için eşofman takımı hazırladıklarını, diğer atölyelerde de farklı ürünlerin üretildiğini kaydetti. İşbecer, "Depremzedelerin oradaki durumu beni çok üzüyor. Onlar için daha fazla şey yapmak için çalışıyoruz. Elimizden gelinin fazlasını yapacağız. Mesai kavramı olmadan kışlık malzemeler üretiyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun." diye konuştu.
            
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi