Gençler çok iyi yapmış

Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali'nin ilk gününe, öğrencilerin yaptığı protesto damgasını vurdu

21 Ekim 2019 08:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali'nin ilk gününe, öğrencilerin yaptığı protesto damgasını vurdu. Bizler "Şu okullar olmasaydı Milli Eğitimi ne güzel idare ederdik" diyen bir milletin ahvadıyız. Dolayısıyla Türkiye'de işler halk için yapılmaz. Mesela halkın kullanacağı bir köprünün açılışını mı yapacaksınız? O açılışa binlerce korumaları ile protokol davet edilir. Trafikteki kırmızı ışıklara aldırış eden olmaz. O gün halkın bırakın köprüden geçmesi, sokaklarda yürümesi bile imkansız hâle gelir... Tabii burada 'Protokol' sözcüğünün Yunanca 'Proto' ve 'Kolos' kelimelerinden oluştuğunu hatırlatmak isterim. Rivayete göre arenada toplanan Yunan halkı, ön taraftaki yetkilerden sahneyi göremezmiş. Yetkililer ne zaman heyecanlanıp ayağa kalksalar, arkadaki garibanlar sahneyi değil de, yetkililerin kaba etlerini görürlermiş. Bu yüzden de 'Proto – Kolos' sözcüğünü icat etmişler. Yani ön taraftaki kaba etler... Anadolu Üniversitesi'nin Uluslararası Tiyatro Festivali de böyle olmuş anlayacağınız. Öğrenciler için düzenlenen tiyatro festivalinde bütün biletler protokole dağıtılmış. Böylece öğrenciler kendileri için yapılan tiyatro gösterisine girememişler. Yani halk Protokol yüzünden sahneyi görememiş. 3 bin yıldır aynı şey tekrarlanıyor demek ki... Bunun üzerine de gençler tiyatro salonunun önünde toplanarak barışçıl bir gösteri düzenlemiş. En doğru olanı yapmışlar. Anadolu Üniversitesi de – Tıpkı diğer üniversitelerimizde olduğu gibi – emir komuta zincirine bağlandı. Halbuki eskiden üniversitelerimiz görece özerk bir yapıya sahiplerdi. Şimdi atanan rektörlerin atadığı dekanlar tarafından atanan bölüm başkanlarımız var. Dolayısıyla öğrenciler için çalıştığını unutan "AK Parti'de çalışıyor" diye sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Protokollerimiz var. Ancak bu kişiler varlık sebeplerinin önce öğrencilere hizmet etmek olduğunu unutmamalılar. Evet kabul ediyorum; "Şu öğrenciler de olmasa" belki daha rahat edecekler. Ancak göstermelik de olsa öğrencileri umursuyormuş gibi davransalar daha isabetli olmaz mı?

Sözde değil özde destek

Sizi bilmem fakat 'Yenikent' dendiği zaman benim aklıma öğretmenlerimiz gelir. Zira Yenikent Mahallesi, eli öpülesi  öğretmenlerimizin kurduğu bir bölge. Dolayısıyla Yenikentlilerin 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini öğrendiğim zaman şaşırmadım. Yenikent'teki kooperatif ve dernek yetkilileri bu etkinliklere katılması için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etmiş. Yetkililere nazik davetleri için teşekkür eden Kurt. katılımcı bir yönetim anlayışları olduğunu vurgulayarak, dernek çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini belirtmiş. Şimdiye kadar öğretmenlerimize 'Sözde değil, özde' destek veren Kurt'u öğretmenlerimizi desteklediği ve yalnız bırakmadığı için tebrik ederiz.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alp 21 Ekim 2019 12:44

Protokol yani "öndeki kaba-etler" . Yumuşatarak söylemişsiniz ama yumuşatmaya gerek yok bence. Türkiye halkının protokol aşkının da bilindiği gibi dünyada örneği yoktur. Benim tespitim, bir ülke ne kadar geriyse, o kadar çok protokol meraklısı oldukları.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi