Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirli işçiler maaşlarını istiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli işçiler maaşlarını istiyor!
A
a

Eskişehir'de maaşlarını ve tazminatlarını alamayan 500 işçi, İŞKUR önünde toplanarak, Ücret Garanti Fonu üzerinden alacaklarını tahsis etmek için başvuruda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri:  Zeytinoğlu grubunda çalışan ve maaşları ile tazminatlarını alamayan 500 işçi eylemlerine devam ediyor. Seslerini yetkililere duyurmak için İŞKUR önünde toplanan işçiler, ‘ ‘Babalar işsiz çocuklar aç’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı. İŞKUR önünde basın açıklaması yapan DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, aylardır seslerini duyurmaya çalıştıklarını, sağır sultanın dahi seslerini duyduğunu ama hala bir çözüm üretilmediğini ifade etti. İşçilerin alacaklarının rehin bırakıldığını öne süren Serdaroğlu, “Alacaklarımızın İŞKUR üzerinden Ücret Garanti Fonu üzerinden verilmesini talep etmek için burada toplandık. Metal işçileri bir yola baş koyduysa o yoldan ayrılmaz. Metal işçisi hakkını sonuna kadar savunur” dedi.


HAKKIMIZI ALACAĞIZ

İşçilerle birlikte kararlarını verdiklerini ve eylemlerine yeniden başladıklarını belirten Serdaroğlu, “500 tane işçiyi açlığa mahkûm ettiler. 30 milyon alacağı var işçinin. İşçiler bu parayı onlara bırakmayacak. Önümüze engeller çıkarsalar da biz hakkımız olan parayı alacağız” diye konuştu.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Önümüzdeki günlerde yapacakları eylem planı hakkında da konuşan Serdaroğlu, “Bir grup arkadaşımız İstanbul’daki TMSF genel merkezi önünde süresiz oturma eylemi başlatacaklar. Bir grup arkadaşımız da fabrikanın önünde süresiz oturma eylemi yapacak ücretlerini alana dek. Yine buradan ayrıldıktan sonra bir grup arkadaşımız yarım kalan yürüyüşümüze devam edecek ve Ankara’ya Çalışma Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirecek” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından işçiler sırayla İŞKUR binasına girerek Ücret Garanti Fonu üzerinden alacaklarını tahsis etmek için başvuruda bulundu.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi