Eskişehirli hakeme büyük destek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli hakeme büyük destek
A
a

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Üst Klasman hakemi Suat Arslanboğa’nın profesyonel hakemlik sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi Malatya ve Eskişehir’in futbol çevrelerinde tepkiyle karşılandı.

Sütiş Eskişehir
Anadolu Spor Medyası ve Yazarları Derneği (ASMYD) Genel Başkanı Akif Çelik açıklamasında, Arslanboğa’nın kurban seçildiğini belirterek, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi. Arslanboğa ile ilgili kararın kulüplerin MHK üzerindeki baskısını kırmak adına atılmış adil olmayan bir adım olduğunu belirten Çelik, “Suat Arslanboğa Malatya’nın yetiştirdiği değerli spor insanlarından birisidir. Hem kişiliği hem profesyonel hakemliğiyle kendini ispatlamış ve gelecek vaat eden bir ismin sırf birileri istedi diye kurban seçilmesi bizleri derinden sarsmıştır. TFF’yi bir an önce bu hukuksuz karardan geri dönmeye davet ediyoruz” dedi.

Hakem camiasında değerli isim

Ankara Malatyasporlular Derneği Başkanı Fuat Yılmaz da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın adil olmadığını savundu. Yılmaz, “Ülke futbolumuzun hakem camiasında büyük bir değeri olan, Malatya'mızın yetiştirdiği değerli hakemimiz Suat Arslanboğa’ya yapılan etik dışı sözleşme feshi olayını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nu etkisi altına alan bir kulüp başkanının tasarrufu ve baskısı sonucunda alındığını düşündüğümüz fakat düşünmek dahi istemediğimiz bu kararın hak ve adalet terazisinde doğruyu göstermediğini hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

“Eskişehir’e mahsus sanki”

Kısa adı EASKF olan Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam ise, “TFF, MHK’nın önerisiyle Eskişehir üst klasman hakemi Suat Arslanboğa'nın sözleşmesini fesih etti. TFF’nin bu kararını kınıyorum. Bu hakemler kolay yetişmiyor. Bir maçta Hakan Sivriservi harcandı bir maçla Suat Arslanboğa harcanıyor. Ne hakemler ne hatalar yaptı. Ki o hakemler hala liglerde maç yönetiyor. Bu Eskişehir’e mahsus sanki” dedi

Toroğlu sert konuştu

Eski hakem ve ekranların renkli spor yorumcularından Erman Toroğlu, TFF’nin Suat Arslanboğa hakkında verdiği karar sonrası şu ifadeleri kullandı, “Geçen sene Konya-Galatasaray maçından sonra bildiri yayınladılar. Hakemdir hata yapabilir diye. O üç başkan şimdi utanırlar mı? Suat Arslanboğa'nın hakemliği bitirildi. O iki hakem Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'nın da hakemliği bitirilmeli!”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yorumcu 5 Ekim 2019 18:33

Arslanboğa'nın Eskişehir bölgesi hakem olduğu hiç inandırıcı değil. Bildiğin Trabzonlu herif

0 0 Cevap Yaz
Hakan 3 Ekim 2019 22:50

Elbette yapılanlar hoş değil. Sadece bu hakem yanlış düdük çalmıyor ama tarafsız olacak.büyük sandıkları takımları korumak neyine. Trabzonspor-Eskişehirspor maçına iyi baksınlar neler yapmış sayın Aslanboğa ......EsEs'i kırıp geçirmişti.

1 1 Cevap Yaz
Ahmet KAHRAMAN 3 Ekim 2019 15:05

Bir zamanlar süper ligdeyken ASLANBOĞA, ESES BOĞAN olarak Trabzonspora karşı bizi mahvetmişti. Kadere bak şimdi Eskişehir bölgesi hakemi.

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi