Eskişehirli esnaf borçları yüzünden intihar etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli esnaf borçları yüzünden intihar etti
A
a

Eskişehir'de baba mesleği kahvecilik yapan ve salgın döneminde işleri bozulan 28 yaşındaki Özgür Pehlivan, yaşamına son verdi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Bahçelievler Mahallesi Seylap Caddesi üzerinde uzun yıllar kahvehane işletmeciliği yapan Özgür Pehlivan, salgın döneminde bozulan işlerini toplayamaması ve çektiği kredileri ödeyememesi nedeniyle hayatına son verdi.

BORÇLARI NEDENİYLE YAŞAMINA SON VERDİ
Daha önceleri babasının işlettiği kahvehaneyi işleten ve salgın döneminde uzun bir süre işyerini açamayan, yasakların kalkmasına rağmen kahvehaneye gelenlerin sayısında büyük düşüş yaşayan Özgür Pehlivan’ın, çektiği kredileri ödeyememesi nedeniyle girdiği bunalım sonucu hayatına son verdiği öğrenildi.

Nişanlı olan Pehlivan için, Bahçelievler Mahallesi’ndeki Sarısu Kurşunlu Camii’nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Pehlivan, gözyaşları içinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

“SALGIN ESNAFI BİTİRDİ”
Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, üyesinin hayatına son vermesinin üzüntüsünü yaşadığını ve yaşanan salgın olayının esnafı bitirdiğini söyledi.

Hayatını kaybeden Pehlivan’ın baba mesleğini yaptığını ifade eden Çoban, şunları söyledi;

"Babası uzun yıllar kahvecilik yaptı. Ondan sonra kendi devraldı. Sakarya Caddesi Sıhhiye Kavşağında Sıhhiye kahvesi vardı. Eskişehir’in en köklü, en güzel kahvelerinden biriydi. Bu pandemi döneminde her kahveci, her esnafın olduğu gibi o da sıkıntılara düştü. Bankalardan, esnaf kredi kooperatifinden türlü yerlerden kredi almış. Bu krediyi çeviremediği için de duyumlarımıza göre bunalıma düşerek kendi canına kıymış. Bu konuda çok üzüldük. Tabi ki zamanında geldi odamıza, biz de yardımcı olduk. Bankalardan kredi almasını sağladık. Ama borcu borçla ödediği için faiz batağına düştü. Bunu çeviremediği için aile hayatına da mal oldu. Üzüldük."

“HÜKÜMETİN YARDIMLARI TATMİN ETMEDİ”
Salgın döneminde kahveci esnafın 18 aya yakın kapalı kaldığını ve işlerini toparlamakta güçlük çektiğini ifade eden Çoban şöyle konuştu:

*Piyasada ekonomi de inişli çıkışlı olunca insanlar tedirgin, kahveye gitmiyor. Salgın, Eskişehir'de tavan yaptı. Kahveciler şu anda iş yapamıyor, para kazanamıyor. Hem geçim derdindeyiz hem de geçmişe dönük borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz.

*Bu yüzden geçmiş dönemdeki yaralarımız çok derin. Kazandığımızla ne borcumuzu ödeyebiliyoruz ne de karnımızı doyurabiliyoruz. Borcu borçla kapatıp ayakta durmaya çalışıyoruz.

*Şu ana kadar hükümetimizden bizi tatmin etmeyen yardımlar oldu. Bizim beklentilerimiz faizli borçlarımızın silinmesi. Bağkur- sigorta gibi kapalı günlerdeki borçlarımızın silinmesi. Esnaf Kredi Kooperatiflerinden aldığımız borçların silinmesi. Ve hükümetimizden acilen de hibe destek kredisi bekliyoruz.
Kaynak : Kemal Atlan/Sözcü - Özge Zaim/Anka
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Engin 17 Ocak 2022 18:29

Ben daha yeni işe girdim o da geçici yani 2 aylık bile değil. 1 sefer 20 günlük maaş aldım. Hemen banka beni arıyor diyor ki; Bankamız size özel 43.500 tl lik kredi teklifi veriyor. İsterseniz bu parayı hemen çekebilirsiniz. Yani çokta acil ihtiyacı olan biri değilim ama sadede geleyim; Bu bankalar insanlara, ihtiyacı varsada yoksada sanki hibe ediyormuş gibi kredi açıyor. İnsanlarimızda nasılsa işim var çalışıyorum vs diyerek buna aldanıyor. Çok yazık olmuş hemde çok !!! Bir insan çabuk yetişmiyor. Acılı ailesine ve sevdiklerine Allah sabır versin, ateş düştüğü yeri yakıyor

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi