Eskişehirli emekli mühendisin "Ata yadigarı"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli emekli mühendisin "Ata yadigarı"
A
a

Eskişehirli Emekli mühendis Kadir Haluk Başiplikçi, kendisine babasından kalan 10 Kasım 1938 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’ne gözü gibi bakıyor. Başiplikçi, eğer Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan bir platformda gazetenin sergilenmesine talip olunursa seve seve vereceğini söylüyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehirli Kadir Haluk Başiplikçi’ye babasından 10 Kasım 1938 tarihli Cumhuriyet Gazetesi yadigar kaldı. Evinin camlarında bile Atatürk köşesi oluşturan Başiplikçi, bu gazetenin üzerine titriyor. Gazetenin hikayesini anlatan Başiplikçi, “Zannedersem babamın zamanından kalma. Babam 94 yaşında vefat etti. O zamandan kalma Atatürkümüzün öldüğü andaki Cumhuriyet gazetesi ikinci baskıya giriyor. Atatürk’ün öldüğünü yayınlıyor. O gazete bana atadan yadigar kaldı. Bir naylon torbanın içerisinde saklıyorum. Zaman zaman açıp bakıyorum. O zamanlardan feyz almak için. Bizim bazı değerlerimize çok kıymet vermemiz gerekiyor. Özellikle Atatürk’ün bu ülkeyi kuruşu, kazandırdıkları çok çok önemli. Eğer Atamızı korumaya kalkmıyorsak bu çok büyük bir hıyanettir” dedi.  

TALİP OLURSA SEVE SEVE
O tarihlerde yaşayıp Atatürk’ü görmeyi çok istediğini söyleyen Başiplikçi, “Ama atalarımız görmüşler. Ben demokrat bir ailede yetiştim. Babamın tutmuş olduğu bir parti vardır. Annemin tutmuş olduğu bir parti vardır. Ama hepimiz Atatürkçü fikirlerle yetişmişizdir. Bu gazeteyi saklamak bana heyecan veriyor. İçini açıp okuyunca duygulara kapılıyorsunuz. Türkiye az şeylerden geçmemiştir. Atatürk döneminde 200’ü geçkin fabrika kurulmuştur ama ne yazık ki 200 fabrika kalmamıştır. Fabrikaların kapatılması ülkenin satılmasıdır. İçimizi üzen budur” diye konuştu. Gazeteyi saklamayı ancak istediği kriterlerde bir talip çıkarsa da verebileceğini belirten Başiplikçi, “Saklamayı düşünüyorum. Ama Atatürkümüzü koruyan bir şeyde sergilenmesi de hoşuma gider. Atatürkçüler Derneği olabilir veya Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan bir parti olabilir. Bunun asılıp gösterilmesi büyük bir şereftir. İlgilenenler olursa bu gazeteyi yayınlamak için birileri talip olursa seve seve. O orada asılı kalır herkes okur” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ess 16 Ekim 2020 20:35

yahu dayı süreli yayın kütüphanelerinde bir sürü var, istediğin sayı istediğin gazete, istediğin sayfa... hani gören de 1800lü yılların gazetesi ve kimsede yok sanacak.

5 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi