Eskişehirli belediyeler, tüm Türkiye'ye örnek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli belediyeler, tüm Türkiye'ye örnek
A
a

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclisi ziyaret eden Eskişehirli kadınları TBMM’deki makamında ağırladı. Kılıçdaroğlu, “Eskişehir’de CHP’li Belediyelerimiz hayata geçirdikleri insan odakları projelerle Türkiye’deki tüm belediyelere örnek” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı Belediyesi Beldeevi kursiyerleri kadınlar, Tepebaşı Belediyesi Kültür Turları kapsamında TBMM'ye gerçekleştirdikleri ziyaretinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Kadınları makamında ağırlayan Kılıçdaroğlu Eskişehirli kadınların beldeevlerinden aldıkları eğitimlere ilişkin bilgi aldı, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eskişehirli kadınlara, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de eşlik etti.

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Kadınlar, ziyaretinde beldeevlerinde aldıkları eğitimlere ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi. Kadınlar, Beldeevlerinde aldıkları kurslar ile ürettikleri ürünleri Hanımeli Sokak’ta sattıklarını ve ekonomilerine de kattı sağladıklarını belirtti. Beldeevleri projesiyle verimli, insan odaklı hizmetlerin hayata geçirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Beldeevleri kadınlarımızın bir araya gelmesi için çok önemli bir proje. Kadınlarımız bir araya gelerek güzel vakit geçirirken, aynı zamanda yeni şeyler öğreniyorlar. CHP’li belediyemizin hayata geçirdiği Beldeevleri projesi tüm Türkiye’deki belediyelere örnek. Kadınlarımız beldeevleri sayesinde birçok kurslara gidip, eğitim alıyor. Kadınlar hem el becerilerini geliştiriyor, hem okuma yazma öğreniyor, hem de ekonomilerine katkı sağlıyor” dedi. 

BİRLİKTE KURTARACAĞIZ

Kadınlarla ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, işsizlik ve yoksulluk konusuna da değindi. Her annenin evladının en iyi koşullarda yetişmesini istediğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Ülkede ekonomideki kötü gidişattan en çok etkilenen, krizi en derin yaşayan kadınlar. Bunun için en çok kaygılanan da kadınlar. Ama hiç umutsuzluğa kapılmayın, ülkeyi bu kötü gidişattan hep birlikte kurtaracağız. Ülkemizi huzura, refaha hep birlikte kavuşturacağız. Bu mücadelede kadınların rolü büyük. Bu ağır sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize güveniyoruz.” 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi