Eskişehirli anneler büyük beğeni topladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli anneler büyük beğeni topladı
A
a

Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları ve Tiyatro Topluluğu, Kartal Belediyesi ile Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (ESKÜYAD) düzenlediği Eskişehir’ in kurtuluşunun 95. yılı etkinliklerinde sahne aldı.

Sütiş Eskişehir
Kartal Belediyesi ile Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye katılım yoğun oldu. Etkinlikte sahne alan Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Ekibi, çeşitli yörelerden sergilediği halk oyunları ile büyük beğeni topladı. Programa Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Dr. Hüsnü Süslü,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ebubekir Taşyürek, Kartal Belediye Başkan Vekili Gülcemal Fidan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Çoşar, Dernekler Platformu Başkanı Ömer İçmeli, Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş,  Güneydoğu Kültürlerini Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü Kontuk, Balkanlılar Derneği Başkanı Olcay Özgön, İstanbul Bilecikliler Dernek Başkanı Oktay Tepe, Gökçeler Derneği Başkanı Hüseyin Özer,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Eskişehirli iş adamları ve çok vatandaşlar katıldı. Tepebaşı Belediyesi Anneler Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen, Çanakkale Savaşı’nda kadınların yaşadıkları zorlukları anlatan tiyatro oyunu ile başlayan gece, Mustafa Gökçe ve Mithat Körler’in konseriyle devam etti.

Kadınların kendi evi
Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri dayanışmanın ve paylaşmanın merkezi olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Belde Evleri’ni “Kadınlarımızın kendi evidir” diyerek tanımladı.

Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için oluşturulan Belde Evlerinde açılan kurslar, gerçekleştirilen sosyal yardımlar ve kültürel faaliyetler takdir topluyor. Belde Evlerinde; genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk binlerce vatandaş eğitim, hobi, spor, müzik kurslarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Belde Evlerinde bugüne kadar yetişkinler ve çocuklara için çok sayıda branşta kurs düzenlenirken bu kurslara on binlerce Eskişehirli katılım gösteriyor. Sayıları 7 deneyimli kafe ile birlikte 30’a ulaşan Belde Evleri hakkında, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da “Bir aile sıcaklığının yaşandığı Belde Evleri, kadınlarımızın kendi evidir” tanımında bulunuyor. Her yaştan insanı bir araya getiren, paylaşmanın ve yardımlaşmanın mutluluğunun yaşandığı Belde Evlerine, en çok Eskişehirli kadınlar sahip çıkıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi