Eskişehirimize büyük haksızlık

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirimize büyük haksızlık
A
a

Eskişehir'de oynanacağı açıklanan Türkiye-İsveç Milli maçının Konya’ya alınacağı iddialarını Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Eğer bu iddialar doğruysa AKP iktidarı Eskişehir’imiz ve Anadolu’ya futbolu sevdiren efsane taraftarımıza hiç ama hiç değer vermediğini bir kez daha göstermiş olacaktır" dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Çakırözer, yeni yapılan stadyumun isminin ‘Atatürk Stadyumu’ olması konusunda sivil toplum kuruluşlarının yapılan çağrıları da hatırlatarak, "Yeni stadyumun isminin ‘Atatürk Stadyumu’ yapılmasına karşı mısınız, değil misiniz? Karşı değilseniz neden resmi belgelerde ve açıklamalarda ısrarla Atatürk ismi kullanılmamaktadır?" diye sordu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Çakırözer Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi internet sitesinde daha önce Eskişehir’de oynanacağını açıkladığı Türkiye-İsveç Milli maçının, Konya’da oynanacağı iddialarını Meclis gündemine taşıyarak,  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ESKİŞEHİR BU KADAR DEĞERSİZ Mİ?
Maçın Konya’da oynanacağı iddialarının Eskişehirliler üzerinde büyük hayal kırıklığı yarattığını belirten Çakırözer, “Geçen yıl Eskişehir’de yapılacağı duyurulan Türkiye Kupası Finali AKP Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle Diyarbakır’a verilmişti. Bu üzücü gelişmenin ardından 17 Kasım 2018 Cumartesi günü oynanacak Türkiye-İsveç maçının Eskişehir’de oynanacağı ilk açıklandığında Eskişehir’de büyük bir sevinç ve heyecan yaşandı. Ancak şimdi duyuyoruz ki İsveç maçının Konya’ya alınması yönünde hazırlıklar var. Eskişehir’de yapılacak ulusal ve uluslararası maçların başka illere taşınmasının bir gelenek halini alması çok düşündürücüdür. AKP iktidarının Eskişehir’imize ve tüm Türkiye’ye örnek efsane taraftarımıza hiç değer vermediğinin en somut örneği. Eskişehir'de yapılacak maçların art arda buradan taşınmasıyla Eskişehir’imiz cezalandırılmak mı istenmekte? Eğer niyet buysa her görüşten tüm Eskişehirlileri üzen bu yanlıştan derhal dönülmelidir” dedi.

NEDEN KONYA’YA TAŞINIYOR?
Bakan Kasapoğlu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, “TFF’nin resmi internet sitesinden Eskişehir’de oynanacağı açıklanan Türkiye- İsveç maçının Konya’da oynanacağı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise maçın Konya’ya taşınmasının gerekçesi nedir? Yine İsveç’ten yetkililerin Konya’ya giderek Milli maçın Konya’da yapılmasına ilişkin incelemelerde bulunduğu iddiaları doğru mudur?  İddialar doğru ise, geçmişte ev sahipliği yaptığı milli maçlardan yüz akıyla çıkan Eskişehir’imize, ve efsane Eskişehirli taraftarlara haksızlık, kadir bilmezlik değil midir?” diye sordu.

STADYUMUN İSMİ ‘ATATÜRK STADYUMU’ OLSUN
Eskişehir’de sivil toplum örgütü temsilcilerinin yeni yapılan stadyumun adının Atatürk Stadyumu olmasına ilişkin bu hafta yaptıkları çağrıyı da dile getiren Çakırözer, Bakan Kasapoğlu’na, “Eskişehirlilerin sesine kulak verecek misiniz? Yoksa yeni yapılan stadyumun adı değişecek ve Atatürk ismi kaldırılacak mıdır? Eğer böyle bir niyetiniz yoksa neden ısrarla resmi belge ve açıklamalarında Atatürk ismi kullanılmamaktadır?” diye sordu. Çakırözer, “7’den 70’e tüm Eskişehirlilerin sporla, futbolla tanıştığı, Eskişehirsporumuzu desteklediği yer on yıllardır Atatürk Stadyumumuz olmuştur. Yeni stadın adı da Atatürk olmaya devam etmelidir” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 5 Ekim 2018 18:24

adı "Eskişehir ETİ Nihat-Fethi-Ender Stadyumu" olabilir. Eti yerine başka bir sponsor da olabilir (para, para, para) Evet, evet, Nihat, Fethi, Ender, kalelere gönder, diye bir deyim vardı bir zamanlar.

0 0 Cevap Yaz
Şafak 30 Eylül 2018 01:16

Herşeyimiz tam bir futbol maçları derdimiz var , çalışıyorsanız eğer hakkını verin kardeşim. Futboldan milyonlar kazanan burjuvaları değil , gerçekten işe yarar şeyleri meclise taşıyın. Ayrıca milli takım ve ısveç milli takımı eskişehire gelse ne yazar gelmese ne yazar ?

4 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi