Eskişehirde vatandaş ucuz market arıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirde vatandaş ucuz market arıyor!
A
a

Döviz kurundaki düşüşe rağmen, marketlerde satılan ürünlerde fiyatlar düşmedi. Market market gezip ucuz ürün aradıklarını anlatan Eskişehirli vatandaşlar, “Dolardaki düşüş, hiç yansımadı fiyatlara. İnşallah düşer de bizler de faydalanırız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Son günlerde döviz kurunda yaşanan düşüş, tüm gözleri marketlere çevirdi. Artan hayat pahalılığı ile birlikte vatandaşın da alım gücü düştü. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kur korumalı TL vadeli mevduat uygulamasının ardından döviz kurunda düşüşler yaşanmaya başladı. Söz konusu düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansımadığını söyleyen vatandaşlar, yetkilere seslendi ve marketlerdeki denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca vatandaşlar, fiyatlardaki artışın devam ettiğini de ifade etti.

Seniye Aygün
“Hala çok pahalı. Fiyatların düşmesi gerekiyor. Vatandaş zor durumda. Yetmiyor. Geçinmek çok zor. Yetkililer el atmalı. Denetimlerin artması lazım. Eskiden kuyruk bekliyorduk. Şimdi market market ucuz market arıyoruz. Keşke kuyrukta gezseydik de her şeyimizi alsaydık. Evde doğal gazımızı açamıyoruz çok gelecek diye. Allah sonumuzu hayır etsin.”

Bahire Kahya
“Hiç yansımadı fiyatlara. İnşallah düşer de bizler de faydalanırız. Bir el koysunlar bir takip etsinler. İlgilenirlerse iyi olur. Belki de fırsatçılardan dolayıdır. İşlerine gelmiyordur fiyatları düşürmek. Bakıyorum tek tek fiyatlara, farklı marketleri geziyorum en ucuzu hangisindeyse ondan alıyorum. Fiyatlar hala çok yüksek çünkü.”

Azime Yıldırım
“Fiyatlar felaket. Aynı duruyor. Daha da değişiyor. Yükseliyor. Geçim gerçekten çok zor. Bunalıma girdik artık. Dayanılacak gibi değil. Yetiştiremiyorsun ki. Bir tane emekli aylığı, evin kira. Yetişmiyor. Marketler kendi kafasına göre fiyat koyuyor. Hep kontrol ediliyor deniyor. Ama bence edilmiyor. Ezilen yine biziz. Denetimler artmalı.”

Ali İhsan Yıldırım
“Bittik bittik. Evden dışarı çıkamıyoruz. Artık kendimi öldürmek için yer arıyorum. Hiçbir sosyal hayatımız kalmadı artık. Eskiden emekli maaşını alıyorduk bir iki kere gidip bir bardak çay içiyorduk. Çay değil eve gelmeye utanıyorum. 20 liraya aldığımız yoğurt 30 lira oldu. Ama benim maaşıma ne kadar koydular?”

Fethi Bayındır
“Fiyatlarda değişiklik yok. Hala aynı. Sorduğumuzda da çıkan inmez diyor. Dolar, Euro nasıl çıktı da indi? Kendi insanımız bilinçli düşürmüyor fiyatları. Daha sıkı denetim olmalı. Ama hangi birini denetleyecekler? Marketlerde hiç değişen bir şey yok. Ben karşılaştırma yapıyorum markette. Alışverişimi kısıtladım. Almıyorum artık fazla.”
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tüketici 29 Aralık 2021 18:09

Herşeyi devlet iktidar yapacak diye birşey yok. Eskişehir belediyeleri de ucu gıda (Genel tam teşekküllü) marketler açabilir. Buda vatandaşa hizmettir.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi