Eskişehir YHT'ye kavuşuyor mu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir YHT'ye kavuşuyor mu?
A
a

Eskişehir halkının Ankara ve İstanbul yönlü seyahatlerde yoğun olarak kullandığı Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 Haziran’dan itibaren kısıtlı bir şekilde başlayacak.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir haberleri

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, YHT seferleri, 1 Haziran’dan itibaren karşılıklı 16 sefer olacak şekilde başlayacak. 

Ankara-İstanbul, İstanbul-Ankara,Ankara-Eskişehir, Eskişehir-Ankara,Ankara-Konya, Konya-Ankara,Konya-İstanbul, İstanbul-Konya arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerin saatleri ise şu şekilde olacak:
yht seferleri 1 Haziran 2020

YHT'lerde uyulacak yeni kurallar

YHT'lerde “Geçiş dönemi”nde bazı kurallar geçerli olacak. Bun kurallar şu şekilde;
  • YHT’ler yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıyacak.
  • Maskesiz yolcu trenlere alınmayacak. Yolcuların, maskeleriyle gelmesi gerekiyor.
  • Yolcular, önceden bilet alacak. Yalnızca satın aldıkları koltuğa oturabilecek. Başka numaralı bir koltukta seyahat edemeyecek.
  • Bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok.
  • Trenlerde dezenfektan bulundurulacak.

Tren seyahatlerinde kod uygulaması başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uçak, tren, otobüs gibi toplu ulaşım araçlarıyla seyahat etmek isteyenler için Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının başladığını duyurdu.
Bakan Koca, seyahatlerin artık HES kodu ile yapılabileceğini belirterek, “Hayat Eve Sığar’ mobil uygulamasına gelecek bir özellikle yolcuların iç hat uçuşlarına kabulü HES kodu kontrolü ile sağlanacak. İç hatlarda uçuşa 24 saat kala uçuştaki tüm yolcuların risk durumları HES kodu üzerinden sorgulanacak” dedi. Bakan Koca, “Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu Hayat Eve Sığar uygulaması aracılığıyla gösterebilecek. Uygulamaya önce şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.” açıklamasında bulundu.

HES Kodu Nedir?

HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasına gelecek bir özellik ile üretilecek bir koddur. Bu koda istinaden öncelikli bir tarama yapılacak ve yolcunun kabul edilip edilmediğine karar verilecek. Bu kod kullanılarak uçak ve tren seyahati yapılabilecek.
Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre, kişiye özel üretilecek HES kodunun bilet üzerine eklenmesi 18 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla zorunlu hale getirildi. HES kodu sorgulaması için HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TCKN, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-mail alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihi zorunlu alanlar olarak doğru ve eksiksiz olarak girilecek.
 

 



 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 22 Mayıs 2020 21:21

denmedik laf bırakmadıydınız yüksek hızlı trenler hakkında Allahın tokadı mı desek şimdi düştüğümüz bu duruma ne olurdu halinize şükretseydiniz hala dikleşenler var korkarım bugünleride mumla arayacaklar hee valla bisiklet ve pasaportla ilden ile giderler

0 3 Cevap Yaz
SC 22 Mayıs 2020 17:01

Tren seferi henüz başlamadı. Milleti heyecanlandırmayın. Çağrı merkezi 2. bir emre kadar durduruldu diyor.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi