Eskişehir yeni meydanına kavuştu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir yeni meydanına kavuştu!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kente modern bir meydan kazandırdı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika haberi: Büyük Park önünde atıl durumda bulunan ve saman pazarı olarak bilinen alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilerek modern bir meydan olarak Eskişehir’e kazandırıldı. Kent Meydanı ismi verilen geniş alan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Funda Arar’ın sahne alacağı Cumhuriyet Konseri’ne ev sahipliği yapacak. 
Şarhöyük Mahallesi’nde bulunan ve son zamanlarda ağır tonajlı araçların otopark olarak kullandığı eski saman pazarı, Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile modern bir meydan haline geldi. Gazi Yakup Satar Caddesi ve Hatboyu 2 Caddesi arasındaki yeni meydana Kent Meydanı ismini verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’e yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Büyükerşen “Şarhöyük Mahallemizde Büyük Park girişinde bulunan bu alanı otopark olarak kullanan ağır tonajlı araçlar yüzünden mahallelilerimizden sıkça şikayet alıyorduk. Gerekli çalışmaları yaparak burayı modern bir meydan haline getirdik. İlk etkinliğimizi de 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlama etkinliklerinde büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz. Bu meydanın yanı sıra Eskişehir’e yeni yeşil alanlar kazandırmaya da devam ediyoruz. Birisi Yenikent’te diğeri ise Batıkent’te olmak üzere 2 parkımızda da çalışmalarda sona geldik. Kısa süre içerisinde bu parklarımızı da hizmete sunarak başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizin içerisinde vakit geçirmekten keyif alacağı yeşil alanları Eskişehir’e kazandırmış olacağız” dedi. 

"Eskişehir Vilayet Meydanı'ndan büyük"
Kent Meydanı’nın bölge halkı tarafından büyük beğeni topladığını ifade eden Şarhöyük Mahalle Muhtarı Abdullah Tepekaya “Bakıldığında küçük bir alan gibi gözükse de meydanımız Vilayet Meydanı’ndan daha büyük. Çalışmalar öncesi vatandaşlarımızın yürümeye korktuğu atıl durumda bulunan bu alan, şimdi yürüyüş yapılan, yaşlıların oturup dinlendiği, çocuklarımızın bisiklet binip, paten kaydığı modern bir meydan haline geldi. Bu alanı bir meydan olarak Eskişehir’e kazandıran başta Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen olmak üzere çalışmalarda emeği geçen tüm belediye personeline şahsım ve Şarhöyük Mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Kentin sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak ve çok amaçlı kullanım imkânı sağlayacak Kent Meydanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Funda Arar’ın sahne alacağı Cumhuriyet Konseri’ne ev sahipliği yapacak. 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
t.m 22 Ekim 2018 08:15

yorumlar kötü.bir insan şehrine sadece taraf gözüyle bakıp bu denli düşman olmamalı.ne etti la hoca size

4 2 Cevap Yaz
vatandaş 21 Ekim 2018 22:07

artık mitingler orada yapılsın. sıhhiye meydanı trafiğe açılsın

1 4 Cevap Yaz
Muhterem 21 Ekim 2018 17:14

Eski mezarlik simdilerde park oldu.Sehir eskisehirdir

1 5 Cevap Yaz
Aliş 21 Ekim 2018 16:59

Bir kerede millete yararlı işyapın. Orası 60 yıldır zaten meydandı iki taş döşe muhteşem meydan diye 20 kere sat.Ne olur otopark olsaydı millet arabasını cebinemi koyacak.AMA SİZİN ÖYLE BİR DERDİNİZ YOKKİ.

4 7 Cevap Yaz
ihsan 21 Ekim 2018 15:37

ısıtma aş gibi önümüze getirip durmayın bu meydan yapılalı kaç ay oldu .

10 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi