Eskişehir ve bölgede şiddetli yağışlar bekleniyor! Dikkat...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir ve bölgede şiddetli yağışlar bekleniyor! Dikkat...
A
a

Bugün Ankara'da etkili olan şiddetli sağanak yağışların yarın ve özellikle haftanın ilk günü Eskişehir'i etkisi altına alması bekleniyor. Meteoroloji verileri pazartesi günü Eskişehir'de bardaktan boşanırcasına yağışların olacağı yönünde. Hava sıcaklıkları da belirli oranlarda düşüyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bugün Eskişehir Hava Durumu ... Beklenen en yüksek sıcaklık 27 derece, yarın ise sıcaklık 22 derece olacak ve pazartesi günü Eskişehir'de termometreler 18 dereceleri gösterecek.


Eskişehir 5 günlük hava tahmini

Metetoroloji uzmanı: "Ülkenin batısında yaz havası var ancak doğuda yer yerinden oynuyor. Eskişehir'den Van'a kadar her yerde yağışlar var."


Uzmanlar uyarı üstüne uyarı yapıyor

İşte Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in değerlendirmesi;

"Bu yağış son zamanlardaki en kuvvetli yağışlardan biri olabilir Ankara için. Son yıllardaki kuvvetli yağışlardan bir tanesini aldık diyebiliriz. Aslında Meteoroloji'nin dün geceki tahminlerinde doğuda tehlikeli olacağı belirtilmişti. Bu sabah saatlerinden itibaren Ankara-Eskişehir hattı da çok kuvvetli ve doğuda beklediğimiz yağışlar gibi yağışlı havanın etkisine girdi. Gerçekten de hava buna müsaitti zaten bölge olarak. Eskişehir'den Van'a kadar her yerde yağış var. Güneydoğu Anadolu'da her yerde gök gürültülü sağanak yağış var. Batı'da yaz havası var ancak doğuda yer yerinden oynuyor. Şimdiki tahminleri şöyle özetleyelim, akşam saatlerinde o yağış azalacak fakat Doğu'da parça parça devam edecek. Doğu Anadolu'daki bütün şehirlerde Artvin'e kadar, Doğu Karadeniz'e kadar yağış bekliyoruz. Yarın da bu defa bu alana İç Anadolu'nun doğusundaki şehirler de katılacak. Yine kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekliyoruz. Pazartesi olduğunda bu yağışlar o kesimde sel boyutunda risk yapacak seviyeden azalıyor. İstanbul'da yarın yağış yok, pazar günü biraz daha bulutlar açılıyor, güneşi görebiliriz. Ankara ise hafta sonunu yine kapalı geçirecek ve yarın da yine yağış alacak. Gök gürültülü sağanak yağış bekliyoruz. Aslında çoğu bölgede yağış var ancak biz kuvvetli olanları belirttik. Bu kuvvetli olanlara sürpriz bir şekilde son 3-4 saate kadar Ankara da katıldı. Yağışlar bu şekilde devam edebilir, Doğu'daki vatandaşlarımızı uyaralım. Bir de yıldırım düşmesi hadiseleri var. Çok fazla sayıda hayvan telef olabilir. Köylerde Doğu Anadolu'da elektrikli atmosfer Pazartesi gününe kadar sürecek." ifadelerini kullandı.


BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU RAPORU

Marmara BölgesiParçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Balıkesir'in güney ilçeleri ve Bilecik çevrelerinin gece saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi