Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir Valisi karış karış geziyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Valisi karış karış geziyor
A
a

Vali Özdemir Çakacak kent genelinde incelemelerini sürdürüyor. Kırsal bölgede vatandaşlarla bir araya gelen Çakacak sanayi kuruluşlarına giderek görüş alışverişinde bulundu.

Sütiş Eskişehir
Çeşitli ziyaret ve programlarda bulunmak üzere İnönü ilçesine giden Vali Özdemir Çakacak, ‘Vatandaşlarla Buluşma Muhtarlar Toplantısı’na başkanlık etti. İnönü İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen ‘Vatandaşlarla Buluşma Muhtarlar Toplantısı’na başkanlık eden Vali Özdemir Çakacak, devletin imkânlarından herkesi yararlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Çakacak daha sonra İnönü Şehit Ali İhsan Aydın İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Adem Oğuş’tan bilgi alan Vali Çakacak, okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti, öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

BİLİM FUARINA KATILDI
Vali Özdemir Çakacak, Ford Otosan İnönü Fabrikası’nı ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında Fabrika Müdürü Aysan Hoşver’den bilgi aldı. Eskişehir’deki sanayileşme hareketinin önemli firmalarından olan Ford Otosan İnönü Fabrikası’nın, bölge ve ülke ekonomisinin kalkınmasına büyük katkı sağladığını aktaran Vali Çakacak, “Ford Otosan kamyon fabrikası hızla gelişen ve büyüyen Eskişehir sanayisinin temel taşlarından biridir. Son zamanlarda artan sanayi ve ticaret hacmiyle Eskişehir, üretim merkezi haline gelmiştir.” dedi. Vali Çakacak, fabrikanın üretim sistemi, seri imalat, ölçüm laboratuvarı ve AR-GE test merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Vali Çakacak, Ford Otosan İnönü Fabrikasından ayrıldı. Çakacak, Atayurt Okulları tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Bilim Proje Fuarını gezdi.

BECERİLER ORTAYA ÇIKARILMALI
Fuarda yer alan stantları tek tek gezen Vali Çakacak, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Özel yetenekli çocukların ayrı bir şekilde ele alınması gerektiğine vurgu yapan Vali Çakacak, “Çocuklarımızın hangi konuda kabiliyetleri, üstün yetenekleri varsa o özelliklerinin, o becerilerinin ortaya çıkarılması lazım.” dedi.  Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenledi. Polisevi’nde düzenlenen iftar programına; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve şehit aileleri katıldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi