Eskişehir Valiliğinden termik santral açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Valiliğinden termik santral açıklaması
A
a

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca planlanan ilimizdeki termik santral projesi ile ilgili kamuoyunda tartışmalar yer almaktadır. Valiliğimizce halkımızın kaygılarını gidermek ve konuyla ilgili bilgileri birinci elden ve doğru olarak edinmelerini sağlamak amacıyla, kamuoyundan gelen bilgilendirme talebi Bakanlığımıza iletilmiştir.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Yerel İletişim Stratejisi doğrultusunda valiliğimiz talebi hemen gündeme alınarak bilgilendirme toplantılarının ilki muhtarlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Muhtarlarımız toplantıya yoğun ilgi göstermiş olup kaygılarını ve sorularını açıkça ifade etmişler, Eskişehir’imiz insanına yakışır nezakette toplantıyı tamamlamışlardır.

Gerek toplantı sırasında gerekse soru-cevap kısmında konuyla ilgili yetkililerce açıklamalar yapılmış ve dile getirilen sorunlara çözüm odaklı cevaplar verilmiştir. Bakanlık yetkililerince “projeye karşı olanların terörle ilişkili oldukları” yönünde ifadede bulunulduğu şeklindeki haberlerin yerel basında kamuoyuna yansıtılması üzüntüyle karşılanmıştır.

Konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca kamuoyunun bilgilendirilmesi faaliyetleri yerel basın, STK’lar, meslek odaları, bürokrasi, siyasi aktörler, belediye meclis üyeleri ve benzeri birçok gruba yönelik olarak devam edecektir. 

Her gruba ayrı toplantı düzenleyerek katılımcıların sorularını ayrıntılı cevaplandırabilme ve daha çok zaman ayrılması hedeflenmektedir. 

Ayrıca Bakanlıkça Eskişehir’imizde bununla ilgili bir çalıştay planı da hazırlanmaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi