Eskişehir Valiliği duyurdu! Ertelendi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Valiliği duyurdu! Ertelendi...
A
a

Eskişehir'de koronavirüs ile mücadele kapsamında önlemler alınmaya devam ediyor. Eskişehir Valiliği Hıfzısıhha Kurulu kararı ile Büyükşehir, İl, İlçe Belediyeleri ve Mahalli İdare Birlikleri'nin Meclis toplantılarının ertelendiğini duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Valilik, Hıfzısıhha Kurulu kararı ile Büyükşehir, İl, İlçe Belediyeleri ve Mahalli İdare Birlikleri'nin Meclis toplantılarının ertelendiğini duyurdu.

Valiliğin yaptığı açıklama şu şekilde;

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid­19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid­19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlardır.
Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; büyükşehir, il, ilçe belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclislerinin çalışmalarına yönelik aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.
Bu kapsamda,
1-1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri hükmü uyarınca büyükşehir, il, ilçe belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesine,
2-Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması/devamı için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirlerin alınmasının sağlanmak şartıyla izin verilmesine, kararın ilgililere tebliğine,
Oy birliği ile karar verilmiştir.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi