Eskişehir TOKİ'de heyecanlı kura çekimi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir TOKİ'de heyecanlı kura çekimi
A
a

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Eskişehir'de emekli ve alt gelir grubu uygulaması kapsamında yaptırılan konutların, konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda çekilen kuralar ile vatandaşlar konutlarının neresi olacağını öğrendi. Gerçekleşen kura, mutlu anlara sahne olurken, vatandaşlar ekrana yansıyan sonuçları da dikkatli bir şekilde takip etti. TOKİ sayesinde yeni evlerine kavuşacak olan Eskişehirliler, Tepebaşı İlçesi Aşağısöğütönü mahallesinde bulunan konutlarına yerleşecekleri günü sabırsızlıkla bekliyorlar.


"İlk kez ev sahibi oluyoruz ve çok mutluyuz"

Kura çekiminde evinin yeri belli olan Durmuş Vur, "Allah bizi mutlu günlerimize ulaştırdı. Allah olmayanlara da versin. Allah devletimize milletimize zeval vermesin ve kimseyi utandırmasın. İki yıldır bekliyoruz. İki yıl önce kuradan çıkmıştı hak sahibi olarak. Burada da anahtar çekildi. Kuradan bize dördüncü kat çıktı. Çok mutluyuz çok sevinçliyiz. Allah kimseyi utandırmasın. İlk kez ev sahibi oluyoruz ve çok mutluyuz. Babama çıktı ama babam rahmetli olduğu için hak sahibi oğlu olarak ben varım" şeklinde konuştu.
Yeni evine kavuşmayı bekleyen emekli Rukiye Eyvaz, "Çok mutluyum. İlk kez ev sahibi oluyorum. Emekli oldum. Ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum, şuanda konuşamıyorum. Çok teşekkür ederim" dedi.

Son olarak konuşan Niyazi Güldoğan ise, duygularını şu sözlerle anlattı:
"Şuan gariban, fakir bir aileye ideal bir durum bu yani. Bu şekilde çıktığı için çoğu insan yuvasız kalmaz. Ev sahibi olmuş olur. Onun için teşekkür ederim. Emekliyim. Bir kızım üç oğlum var. Bir tane daha çocuğum vardı ama trafik kazasında kaybettim. Kendim de şuanda sakatım. O yüzden sevindik çok şükür. Çok mutluyum. Ne zaman teslim ederlerse o zaman taşınacağız. Allah evsizlere ev nasip etsin."

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi