Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne rektör atanacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne rektör atanacak
A
a

Yükseköğretim Kurulundan, (YÖK) aralarında Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin de bulunduğu 16 üniversite için rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Sütiş Eskişehir

YÖK tarafından yayımlanan, "rektör adaylığı başvuru ilanı"nda, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi' ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri''ne rektör ataması yapılacağı belirtildi.

Dün başlayan başvuruların 6 Haziran Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar devam edeceği bildirilen açıklamada, rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacaklarda aranacak şartlar şöyle sıralandı:

"Profesör olarak en az üç yıl görev yapmış olmak, Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre, devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir hali bulunmamak, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olmak. Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir."

Sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvurabilecek adaylar, bizzat yapabilecekleri başvurularını posta veya elektronik postayla gerçekleştirebilecek.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serhat 29 Mayıs 2018 13:43

Bolunmeden sonra Eskisehir Teknik univ. kacip Anadolu Universitesinde kalmaya calisan ve kisiye ozel kadro cikarttiran Rektor yrdimcilarinin şimdilerde vekaleten atanan Rektor tarafindan Eskisehir teknik univ. rektor yrdimcisi atandigini biliyor muydunuz?

0 4 Cevap Yaz
Cemil Kabalak 29 Mayıs 2018 09:52

yazın kenara 5 - 6 aydan önce atama olmaz..o arada da zaten malı götüren götürür.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi