Eskişehir sokaklarında renk cümbüşü...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir sokaklarında renk cümbüşü...
A
a

Tepebaşı Belediyesi tarafından desteklenen ve Sakin Okul Derneği önderliğinde oluşturulan Şenlikli Toplum Platformu, “Yaşayan Sokaklar” sloganı ile Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Kumluk Sokak’ta sokak şenliği düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Trafiğe kapatılarak şenlik kapsamında düzenlenen etkinliklerin vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildiği sokakta adeta renk cümbüşü ortaya çıktı. Sokak şenliği ile “Kırık Pedal Sokak” ismi verilen sokakta, grafiti grupları evlerin duvarlarını renklendirirken çocuklar için oyun alanları tasarlandı. Ağaçlandırma da yapılan sokakta keyifli anlar yaşanırken Şenlikli Toplum Platformu temsilcileri, bu proje ile amaçlarının arabalara terk edilen sokakların yeniden canlandırılarak şenlik, macera, eğlence, spor alanlarına dönüştürülmesini hedeflediklerini belirtti.

Katılımcıların bisikletler ile sokağa gelmesiyle başlayan şenlik; el emeği satış stantları, Ekolojik Yaşam Topluluğu atölyeleri (tohum topu, kompost, sabun), çizim atölyesi (mandala boyama), grafiti atölyesi, yaratıcı drama ve kaynaşma oyunları, Soytarı Tiyatro MiniDisko, Engelli Entegre Merkezi oyunları, TOGÜ Oyun (Toplum Gönüllüleri Vakfı ESOGÜ) ve masal atölyesi gibi etkinlikler ile sona erdi.

Özellikle çocuklar olmak üzere katılımcıların eğlenceli şekilde zaman geçirdiği şenliğe, Tepebaşı Belediyesi’nin yanı sıra Sakin Okul Derneği, Bahçelievler Muhtarlığı, Eskişehir Mimarlar Odası, Eskişehir VelESBİD Derneği, Eskişehir Yardım Sevenler Derneği, Eskişehir Ekolojik Yaşam Topluluğu, Toplum Gönüllüleri Vakfı ESOGÜ Topluluğu, Soytarı Tiyatro Topluluğu, DEPO Oyuncu Atölyesi, Cnode – 808BOYZ – 4UZ grafiti ekipleri, ESOGÜ Mimarlık Fakültesi, GameLAB Ekibi, Tekfen, İnsan Kaynağinı Geliştirme Vakfı, LarpEs gibi kuruluşlar ve kişiler katkı verdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi