Eskişehir sokakları Galatasaray şampiyonluğuna kapatıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir sokakları Galatasaray şampiyonluğuna kapatıldı!
A
a

Eskişehir'de sadece Eskişehirspor'un şampiyonluğu kutlanır mottosu bu sene de gerçek oldu. Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü’nü 4-1 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın şampiyonluğu tüm Türkiye'de kutlanırken Eskişehir'de ise sokaklar boş kaldı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Eskişehirspor'un tarihinde ilk kez amatör lige düşmesinin üzüntüsü yaşanırken bu sezon Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray şampiyon oldu. Galatasaray'ın şampiyonluğu başkta İstanbul ve şampiyonluk maçının oynandığı Ankara'da olmak üzere tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Eskişehir'de ise işler biraz farklıydı...
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği'nin dün yaptığı "kutlama uyarısı" Eskişehir'de dikkate alındı. Özellikle Eskişehirspor camiasının yaşadığı büyük üzüntü üzerine kutlama yapılmasını istemeyen Eskişehirsporlular adına dün açıklama yapan Murat Diri "şehrin hassasiyetine dikkat" açıklaması yapmıştı. Diri'nin bu açıklamasına uyuldu ve Galatasaray'ın şampiyonluğu kentimizde kutlanmadı. 

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği ne demişti?


Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri dün yaptığı açıklamada;
"Eskişehirsporumuz küme düştü. Amatöre düştü. Yıllar önce soyup batırmışlardı ama bu şehrin sokaklarında büyüyen çocuklar olarak Eskişehir çocuğuna yakışır direniş gösterdik. Birlik beraberlik gösterdik. Dimdik durduk armamızın arkasında. Çoktan kapandı denmişti ama son maça kadar ayakta durduk ve umutla taşıdık bu şanlı sancağı. Olmadı düştük amatöre. Ama Eskişehir çocuğu bu durumda da sırtını dönemez. Bizler yarı yolda dostunu bırakanlardan olmayız.
Tüm şehrimize tüm semtlerimize tüm sokaklarımıza tüm mekancılarımıza tüm güvenlik arkadaşlara çağrımızdır” diyen Diri, “Eskişehir de Eskişehirspor hassasiyetini hepimiz sahiplenmeli ve eğer Galatasaray kazanırsa olası bir şampiyonluk kutlaması yapmak isteyenlere bu hassasiyeti belirtmesini istiyoruz. Bu sadece Eskişehirspor tribünlerinin değil Eskişehir çocuklarının hepsinin ortak davasıdır. Bu konuda herkesin sorumluluk almasını çarşıda formalı gezenlere gereken şekilde kibarca uyarının yapılıp şampiyonluk kutlama konusundaki hassasiyetin belirtilmesini istiyoruz. Herkes kendine yakışanı yapacaktır. Eskişehir çocuğu kötü gün dostudur. Tüm şehrimizin bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Selçuk Kaya 1 Haziran 2023 16:29

Eskişehir de Eskişehirspor var....Gerisi bizi ilgilendirmez

0 0 Cevap Yaz
ABREK 1 Haziran 2023 10:30

KLÜP SOYULURKENDE HASSAS OLSAYDINIZ, ESKİŞEHİRLİ DEĞİLSİN ,BİRDE ESKİŞEHİR SEVDALISI AYAKLARINDA KONUŞUYORSUN

1 3 Cevap Yaz
Hadi işinize Cinconlar 1 Haziran 2023 10:11

Müslüman mahallesinde salyongoz satılmaz.Gidin nerde kutlarsanız kutlayın Cinconlar.

2 1 Cevap Yaz
Fatih 1 Haziran 2023 10:09

Halk istemiyorsa saygılı olacaksınız.İstanbulda kutlayın.Karışan mı var.

1 1 Cevap Yaz
Mutlu Menteş 1 Haziran 2023 08:09

Yazıklar olsun sizin zihniyetinize. O sözde "hassasiyetiniz" yerin dibine batsın. Yıllarca bu duruma çanak tutan, öven yerel basına da yazıklar olsun. Holiganizmin sizi getirdiği yerdesiniz. Daha da ileri gidemezsiniz.

0 4 Cevap Yaz
Emir 31 Mayıs 2023 16:25

Eskişehir'de sadece Eses!

1 1 Cevap Yaz
Tuğrul 31 Mayıs 2023 12:10

Dört tane, Eskişehir Sporlu olduğu iddia edilen holiganın tehditleri amacına ulaştı. Yazıklar olsun...

2 11 Cevap Yaz
eses 31 Mayıs 2023 10:27

boş boş konuşarak takımı amatöre indirdin. Hedefin nedir.

2 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi