Eskişehir siyasetinde koronavirüs paniği

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir siyasetinde koronavirüs paniği
A
a

Eskişehir'de önceki gün siyasi parti il başkanlarıyla buluşma düzenleyen AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın, buluşmadan saatler sonra Covid-19 testi pozitif çıktı.  Toplantıya katılan diğer il başkanları da Çalışkan’ın durumunun ardından kendilerini karantinaya aldı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın daveti üzerine siyasi parti il başkanları bir araya geldi. 22 Ağustos’ta gerçekleşen buluşmaya CHP İl Başkanı Recep Taşel, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, BBP İl Başkanı Şaban Bozbal ve Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan katıldı. Çalışkan o anları Twitter hesabından ‘Demokrasinin vazgeçilmez temsilcileri olan siyasi partilerimizin İl Başkanları ile buluşarak gündemi değerlendirdik. Şehrimiz için siyasi görüş ayırt etmeksizin üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Davetimize katılımlarından dolayı değerli Başkanlarımıza teşekkür ederim’ notuyla paylaştı. Ancak bu buluşmadan saatler sonra AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz, Twitter’dan “İl Başkanımız Av. Zihni Çalışkan'a yapılan Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Kendisi evde izole durumunda ve sağlık durumu iyidir” bilgisini verdi. 

MESAJ YAĞDI
Yaşanan olayın ardından Başkan Çalışkan’a mesaj yağdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, attığı tweette “Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan’ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını üzülerek öğrendim. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an evvel sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç başta olmak üzere çok sayıda isim Çalışkan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

SAĞLIK DURUMUM İYİ
Çalışkan ise yaptığı paylaşımda “Geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm Eskişehir'li hemşehrilerimize teşekkür ederim. Sağlık durumum iyi, en kısa sürede buluşmak ümidiyle…” ifadelerine yer verdi. Çalışkan ile temasta bulunan il başkanları ise kendilerini 14 günlük karantinaya aldı.

BAŞKANLAR KARANTİNADA
CHP İl Başkanı Recep Taşel, “Covid-19 testi pozitif çıkan mevkidaşım AK Parti İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan’a acil şifalar diliyorum. Bugün kendisiyle bir arada olmamız nedeniyle hiç bir belirti olmamasına rağmen kendimi karantinaya alıyorum”, DP İl Başkanı Hüseyin Özcan, “AKP il başkanı arkadaşım, komşum Zihni Çalışkan ve diğer siyasi parti il başkanlarımıza sabah yaptığımız istişare toplantısı ardından sayın başkanın covid 19 testi pozitif çıkmıştır. Geçmiş olsun dileklerimizle bende kendimi karantinaya aldım”, SP İl Başkanı Fesih Bingöl, “Covid-19 testi pozitif çıkan Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan’a acil şifalar diliyorum. Dün kendisiyle bir arada olmamız nedeniyle hiç bir belirti olmamasına rağmen kendimi karantinaya alıyorum. Ayrıca ivedilikle gerekli testleri yaptıracağım” paylaşımlarıyla karantinada olduklarını duyurdu.

TOPLANTILAR ERTELENDİ
Her Pazar parti il binasında partililerle toplantı yapan Demokrat Parti’de ise bu hafta toplantı gerçekleştirilemedi. Binaya asılan yazıda şu ifadelere yer verildi: “Valiliğin aldığı karar gereği Pazar toplantılarımız ikinci bir karara kadar ertelenmiştir.”

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi