Eskişehir sınıfta kalmış

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir sınıfta kalmış
A
a

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, ESGROUP’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çizmelioğlu, “Siyasetçi yetiştirmek ve siyasetçi geliştirme konusunda her zaman sınıfta kalmış bir şehiriz” dedi.

Sütiş Eskişehir
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, ESGROUP’u ziyaret etti. Çizmelioğlu, ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin, Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Köver, Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Uçar Kale ve ESGROUP Haber Koordinatörü Meltem Karakaş ile bir araya geldi.

"SEÇİMLER ERKENE ALINACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR"
Ziyarette yaklaşan 2023 Genel Seçimleri hakkında konuşan Çizmelioğlu, “Seçimler erkene alınacak gibi gözüküyor. Büyük ihtimalle de mayısın ortası gibi ya da mayısın başı gibi. Ama seçimlerin erkene alınması daha doğrusu biraz geri alınması şu an gözüküyor. 20 gün, 30 gün için erken seçim çığırtkanlığı yapmak çok doğru bir şey değil. Erken seçim nasıl olur? 6 ay, 8 ay, 1 sene geri alırsın. Bu bir erken seçimdir. Ama Türkiye’nin oluşmuş şartlarından dolayı 1 ay, 1,5 ay erkene almak erken seçim değildir. Sadece seçim tarihinde bir düzenlemedir. Böyle bakmak lazım. 1 ayda kimsenin oyunu farklı bir yere getirmez. Türkiye’nin kendi iç dinamikleri var. O yüzden bir tarih düzenlemesi yapılması gerekiyor” diye konuştu.

"ADAY ADAYIYIM"
“4 milletvekilini de çıkaracağımıza inanıyorum” diyen Çizmelioğlu, “Ben 7’inci milletvekili alacağımızı düşünüyorum, umut ediyorum. Biz şu anki gözüken konjonktüre göre 3 milletvekilimiz için sıkıntı yok. Biz 4’üncü vekili bin 600 oyla kaçırmıştık. Allah nasip ederse daha fazla milletvekili çıkarmak için sahada çalışacağız. Bu kez 4 milletvekilini de çıkaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Partisinden milletvekili aday adayı olacağını belirten Çizmelioğlu, “Genel merkeze niyetlerimizi bildirdik. Milletvekilliği için aday adaylığına çıkacağımızı belirttik. Ben şu bakış açısından bakan bir siyasetçiyim. Siyasetçiler de yeri geldiği zaman kendini tekrarlamaması gerektiğini düşünürüm. Bizler 4 senedir tepebaşı ilçe başkanlığı yaptık. Çok güzel programlar yaptığımızı düşünüyorum. Çok güzel projelere imza attığımızı düşünüyorum. Teşkilatçılık ve saha nezdinde güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Eskişehir’deki tüm gazetecilerden de güzel işlere imza attığımıza ilişkin dönüşler aldık” diye konuştu. AK Parti’den 50-55’i bulan aday adayı sayısı olacağını söyleyen Çizmelioğlu, “Çok aday adayı çıkacağını düşünüyorum. Mevcut milletvekillerinin kamuoyunda şöyle bir algı oluştu: tabi bunu bir bilemeyiz. 3 milletvekili de yazılmayacak. Bu algıdan dolayı biraz açıkçası milletvekillerinin yazılmayacak algısından dolayı insanlar tabi ki o zaman yer var, olabilirim diyerek aday adayı olmak isteyecek. Son 2 milletvekilliği aday adaylığımız 50-55’i buldu. Bu da rahat bulur” şeklinde konuştu. 

"GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI"
Eskişehir’in en büyük sıkıntısının siyasetçi yetiştirmek ve siyasetçi geliştirmek olduğunu söyleyen Çizmelioğlu, “Eskişehir’in en büyük sıkıntısı 20 yıldır AK Parti siyasetinde de böyle, diğer partilerde de böyle. Siyasetçi yetiştirmek ve siyasetçi geliştirme konusunda her zaman sınıfta kalmış bir şehiriz. Ve şunu söylemek istiyorum: Eskinin un değirmeni vardır. İki taşın arasına buğdayı koyarsın ve iki taş döndükçe o buğday ezilir ve un haline dönüşür. Unu elde edersin ama aynı zamanda iki taşı da kendi iç dünyasında da parçalarsın. Eskişehir’in en büyük handikabı bir un değirmeni gibi kendi kendini öğütebilen, kendi siyasetçilerini bitirebilen bir şehre sahip. Onun için baktığımızda aslında kendi siyasetçisini yetiştirebilen, kendi siyasetçisini Ankara’da temsil ettirebilecek kişilere ihtiyacımız var bizim. Bunu sadece AK Parti için söylemiyorum. CHP için de söylüyorum. CHP’ye bakın en geç siyasetçi 75-80 yaşında. Böyle olmaz. Alttan insanları yetiştirmen lazım. Onların önünü açman lazım. Bunu kendimiz için değil, CHP için söylüyorum. Yönetim kurullarında 65 yaşından genç insan var. Bu şekilde siyaset yürümez Eskişehir’de” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi