Eskişehir sınıfı geçti

Eskişehir deprem bölgesine gönderdiği yardımlarla göz doldurdu. Yardım çalışmaları – doğal olarak – Valilik kontrolünde gerçekleştiriliyor. Bunun iki faydası var.

9 Şubat 2023 08:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir deprem bölgesine gönderdiği yardımlarla göz doldurdu. Yardım çalışmaları – doğal olarak – Valilik kontrolünde gerçekleştiriliyor. Bunun iki faydası var. Birincisi yardımlar düzenleniyor ve hangi yardım malzemesinin nereye gideceği tek elden belirleniyor. İkinci faydası ise bir takım sözde yardımlaşma derneklerinin milletten para toplayıp dolandırıcılık yapma imkânı ortadan kaldırılıyor.
Eskişehir Valiliği’nin yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz.
Bu arada belediyelerimiz de iyi işler çıkartıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yardım çağrısı seferberliğe dönüştü. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri Hızır Aleyhisselam gibi deprem bölgesine koştular. Diğer kırsal ilçeler de ellerinden gelenin en iyisin yaptılar. Dernekler, meslek odaları, siyasi partiler, spor kulüpleri ve hatta amatör müzik grupları bile organizasyon yeteneklerini kullandılar. Allah hepsinden razı olsun.
Ancak – bana kalırsa – yapılan en büyük yardım küçük bir çocuk tarafından yapıldı. Sevimli bir maymun kafası şeklindeki kumbarasını yardım kolisine koyan o yavrumuz hakkında Yılmaz Büyükerşen, “Yardım kolisinin içerisine bozuk para dolu kumbarasını koyan yüreği güzel evladım... Seni gözlerinden öpüyorum” ifadelerinde bulundu.
O kumbaranın içinde – muhtemelen – bir avuç bozuk para vardır. Fakat o yardım hepimizin moralini düzeltti.
 

En büyük bağış

Pek çok kişi deprem bölgesine bağış yapmak istiyor ancak ne bağışlayacağını tam olarak bilemiyor. Aslını ararsanız konserve yemeklerden, hijyenik pede veya battaniyeden el fenerine kadar her bağışın ayrı bir anlamı var. Tabii para bağışlamak da – özellikle ilerleyen günlerde – çok yarayı saracaktır. Ancak o bağışların içinde bir tanesi var ki yeri doldurulamaz. O da kan bağışı.
Kızılay vatandaşlarımıza kan bağışı yapmaları konusunda sürekli çağrıda bulunuyor. Ne mutlu ki Eskişehirliler bu çağrılara duyarsız değil. Nitekim kan bağışı yapmak isteyen hayırseverler, kan merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. O kuyrukları görmek bile moralimizin düzelmesine neden oluyor. Çünkü kan bağışı belki de en önemli bağış…

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yaaa 9 Şubat 2023 20:46

Bugün iyi de yarın başlarsınız sel den kütük kapmaya

2 0 Cevap Yaz
Lokomotif 9 Şubat 2023 08:37

Pazartesi gece 23’ ten beri TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü Ekibi arama kurtarma faaliyetleri için Hatay’ da. Birçok insanımızı hayata döndürdü. Demiryolcu uzmanlığı hayatın her yerinde ve zamanında milletinin emrindedir. Yeter ki Eskişehir halkı Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ ne sahip çıksın!

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi