Eskişehir sıfır için yarışıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir sıfır için yarışıyor!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şehirlerde iklim eylemlerini hızlandırmayı ve 2050 yılına kadar karbon salınımını sıfıra indirmeyi amaçlayan, uluslararası kuruluşlarca da desteklenen "Şehirler Sıfıra Yarışıyor - Cities Race to Zero" Programına üye olmak için başvurusunu tamamladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Avrupa Birliğinin İklim Değişikliği ve Enerji Verimliliği konusundaki şartlarına uyum sağlanması kapsamında çalışmalar yürütebilmek için “Covenant of Mayors (Belediye Başkanları Sözleşmesi)”ne aktif üye olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şimdi de şehirlerde iklim eylemlerini hızlandırmayı ve 2050 yılına kadar karbon salınımını sıfıra indirmeyi amaçlayan, uluslararası kuruluşlarca da desteklenen Şehirler Sıfıra Yarışıyor "Cities Race to Zero" Programına üye olmak için başvurusunu tamamladı.
C40 şehirleri, Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM), Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler (ICLEI), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG), Karbon Saydamlık Projesi (CDP), Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) tarafından, şehirleri sıfır emisyon yarışında harekete geçirmek amacıyla kurulan Şehirler Sıfıra Yarışıyor’da artık Eskişehir de yer alacak.
Şehirler Sıfıra Yarışıyor Programına katılan 454 şehir, bu program ile C40 bildirileri temel alınarak, bilime dayalı eşitlik ve kapsayıcılık ilkeleri çerçevesinde, şehirler kendi iklim eylem yolculuklarında başarabilecekleri eylemler konusunda taahhütte bulunuyor ve taahhütleri ile ilgili faaliyetlerini yürütüyor.
 Şehirleri, bölgeleri, işletmeleri ve yatırımcıları Paris Anlaşmasının hedeflerine ulaşmak ve daha kapsayıcı ve dirençli bir dünya yaratmak amacıyla bir araya getirmeyi ve şehirlere iklim uygulamaları konusunda yapılması gereken eylemlerin belirlenmesine yardımcı olmayı hedefleyen proje ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çevre için çalışmalarına bir yenisini daha ekleyecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 27 Aralık 2021 17:38

Sürekli reklam icraat sadece sıfır.

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 26 Aralık 2021 23:08

Şehrin her yerinde doğalgaz var ama binalarda merkezi ısıtma kömür ile yapılıyor kışın hava berbat nefes alamıyoruz hava kirliliği hat safhada buna çözüm üretiniz. Doğalgaz kullanmak tercih değil mecbur olmalı sayın belediyeler lütfen gereğini yapınız. Teşekkürler.

3 3 Cevap Yaz
Vatandaş 26 Aralık 2021 18:38

Biz bu belediye den ne zaman hizmet alicaz hep antin kuntin işler

6 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi