Eskişehir Şehir Hastanesi'nde soruşturma başlatılmalı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Şehir Hastanesi'nde soruşturma başlatılmalı!
A
a

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu, Şehir Hastanesi ile ilgili gazetemizde yer alan iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Yetkilileri basına yansıyan bu haberleri dikkate alarak derhal soruşturma yapmaya davet ediyoruz” denildi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
SES Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada gazetemizde yer alan Şehir Hastanesi ile ilgili iddialar nedeniyle yetkililere çağrıda bulunuldu. Açıklamada, “İş barışını bozan mobbing başta olmak üzere tüm sorunlar tespit edilerek gerekli önlemlerin alınmasını, ilimizdeki yerel basında Şehir Hastanesi ile ilgili bir süredir önemli iddiaların dile getirildiğini görüyoruz. Bu tür şikâyetlerin sendika yönetimimize de defalarca iletildiğini hatta bazı üyelerimize haksız hukuksuz soruşturmalar açıldığını biliyoruz. Yetkilileri basına yansıyan bu haberleri dikkate alarak derhal soruşturma yapmaya davet ediyoruz” denildi.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE KAÇ KİŞİ İŞTEN ATILDI?
Açıklamada, “İş barışının yeniden temini için işten atılmaların sağlık emekçilerinin maruz bırakıldığı haksız hukuksuz davranışların soruşturulması elzemdir, Şehir hastanesinde kaç işçi işten atılmıştır. Kaç hekim emekli olmuş, istifa etmiş soruşturma açılmıştır. Nedenleri ve sonuçları ne olmuştur. Bütün bunlardan yöneticilerin haksız hukuksuz uygulamalarının payı nedir. Sağlık çalışanlarına yönelik psiko sosyal destek hizmetlerine ilişkin birimlerinin her sağlık kuruluşunda aktif şekilde çalıştırılmasını, çalışanların sorunlarına, taleplerine, iş yerinde huzurlu çalışmasına ilişkin önerilere duyarlı davranılmasını Eskişehir ilinde çalışan tüm sağlık emekçileri, aileleri ve kamuoyu adına Covid 19 salgınının verdiği tükenmişliği derinleştirmemek, iş sağlığı ve barışını sağlamak adına talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.  

YETKİLİLER TEK KELİME ETMEDİ
Ülkemizde Covid 19 kaynaklı sağlık emekçileri ölümlerinin dünyada ilk sırada yer aldığı belirtilen açıklamada, “Bugüne kadar mali, özlük haklarımız, iş koşulları, iş sağlığı ve güvenliği, koruyucu ekipman temini, aşılama, riskli sağlık emekçilerinin barınması, ulaşım hizmetlerinden yararlandırılması, geride bıraktıkları yakınlarının mağduriyetleri, meslek hastalığı sayılmayan ölümleri, izin ve istifa, emeklilik yasakları konularından sadece Eskişehir ilinde 100 den fazla basın açıklaması yaptık, online bilgilendirmeler yaptık, işyerlerinde sağlık çalışanlarını yalnız bırakmamaya çalıştık. Ancak üzülerek görüyoruz ki bugüne kadar yerel ve ulusal bir idareci, yetkili, sözcü, il düzeyinde bir ita amiri bu konularda tek kelime bile etmedi. Yetkililer kör, sağır, dilsiz çalışanlar yalnız. Pandemi koşullarının oluşturduğu durum ve sorunlar yetmezmiş gibi sağlık çalışanlarına liyakatsiz, etikten yoksun, mobbingi engellemede sorumlu ancak mobbing nedeni olan idarecilerin sağlık çalışanlarına yaşattığı sorunlar da pervasızca, acımasızca devam etmektedir” denildi.

TÜKENMİŞLİK VİRÜSTEN DAHA ÖLÜMCÜL
Sağlıkçıların intihar haberlerinin arttığı, sadece bu hafta 3 sağlıkçının intihar ettiği hatırlatılan açıklamada, “Sağlık örgütleri sağlık çalışanlarının ruh sağlığının korunması ve tükenmelerinin önlenmesi için gerekli sistemsel tedbirlerin çıkarılmasını avazı çıktığı kadar bağırarak haykırıyor. Meclise sunulan soru önergelerinde yüzlerce, binlerce sağlık çalışanının intihar ettiği, istifa ettiği, hayatının en önemli ve verimli döneminde emekli olduğuna ilişkin kayıtlara geçmiştir. Bu tükenmişlik corona virüsten daha ölümcül hale gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
murat 19 Şubat 2021 08:31

işten çıkarılanlar akfen şirketine ait hastaneyla hiç ilgisi yok keşke araştırıp yazsaydınız

5 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi