Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde ilk bebek doğdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Şehir Hastanesi’nde ilk bebek doğdu
A
a

Eskişehir Şehir Hastanesinin açılması ile ilkler de yaşanmaya başladı. Şehir Hastanesinin ilk bebeği dünyaya gözlerini açtı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Devlet Hastanesi’nin Eskişehir Şehir Hastanesi’ne taşınma işlemi Cumartesi günü saat 10.00’da başladı ve 17.45’te sona erdi. Hastaların taşınma işleminde, iki tane 4 yataklı, bir tane yoğun bakım, altı tane küvözlü ve on dokuz tane normal olmak üzere toplamda 28 ambulans görev yaptı. Taşıma işlemi için, Kütahya’dan 8, Afyonkarahisar’dan 6, Bilecik’ten 3, Bursa’dan 2, Ankara’dan 1 ambulans destek verdi. Eskişehir Devlet Hastanesi’nden 3 ayrı noktadan çıkış yapılıp Eskişehir Şehir Hastanesi’ne de 3 ayrı girişten hastalar kabul edildi.

130 HASTA TAŞINDI

Hastalar 112 ekiplerince yataklarından alınarak yeni Şehir Hastanesi’ndeki yataklarına nakledildi. 42 yoğun bakım, 34 yeni doğan yoğun bakım ve 54 servis hastası olmak üzere toplamda 130 hasta taşıması gerçekleşti. Nakiller sırasında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün özverili çalışması sayesinde herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

İLK BEBEK DÜNYAYA GELDİ

2 Eylül'den Bircan Deniz Savcı'nın haberine göre Şehir Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre gebelik takibinin Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan hasta, taşınma sonrası Şehir Hastanesi’nde bir kız bebek dünyaya getirdi. Açıklamada, “Şehir Hastanesi Taşınma sürecinde Eskişehir Devlet Hastanesi’nden gebelik takibi nedeniyle nakledilen hastamız doğumunu Eskişehir Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirmiş ve sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirmiştir” ifadelerine yer verildi.

POLİKLİNİKLER YARIN BAŞLIYOR 

Eskişehir Şehir Hastanesi yarın tüm poliklinikleriyle ve Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp, Tıbbi Onkoloji, Kalp Damar Cerrahi, Cerrahi Onkoloji, Gastroenterolojik Cerrahi, Perinatoloji gibi özellikli birimleriyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Eskişehir halkına hizmet verecek.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden geçen otobüsler, otobüs saatleri


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi