Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir pazarlarında enflasyon düşmedi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir pazarlarında enflasyon düşmedi
A
a

Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, alım gücüne ve hayat pahalılığına ilişkin konuştu.

Sütiş Eskişehir
Pazarda enflasyonun düşmediğini söyleyen Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, “Vatandaşımız 4 kilo mandalina, 4 kilo portakal derdi. Şimdi 4 adet mandalina, 4 kilo portakal diyor. Nasıl alsınlar asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu yerde?” dedi.
Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, alım gücüne ve hayat pahalılığına ilişkin konuştu. “Asgari ücreti cebine koymadan vatandaş, maaş eriyor” diyen Çiçek, “Şu an domates 20-25 lira. Çünkü maliyet yüksek. Mal şu an bol. Don olayı da yok. Mandalina, portakal bol. Vatandaşımız pazarları tercih etsin. Paranın değeri kalmadı. 8 bin 500 lira ile vatandaş nasıl geçinsin? Her şey pahalandı. Asgari ücreti cebine koymadan vatandaş, maaş eriyor. Doğal gaz, elektrik, meyve, sebze derken geçim zor artık. Gübrede fiyat sabitlemesi var ama mazot masrafı, işçi masrafı arttı. Mazotun litresi 22-23 litre, bir işçinin maliyeti 155 liraydı. Bu sene en az 300 lira. Maliyet yükseliyor yine” diye konuştu.

ALIM GÜCÜ ÇOK ZAYIF
Pazarda bile taneli alışveriş sürecine geçildiğini belirten Çiçek, “Pazarda enflasyon düşmedi. Enflasyon bu anlamda pazarlara hiç yansımadı. Sadece patlıcan, biberle de enflasyon belirlenmez. TÜİK düştü diyor ama ben buna inanmıyorum. Vatandaşımız 4 kilo mandalina, 4 kilo portakal derdi. Şimdi 4 adet mandalina, 4 kilo portakal diyor. 2 tane kabak, 2 tane patlıcan, biber tarttırıyor. Alım gücü çok zayıf. Nasıl alsınlar asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu yerde? Onun için insanlar taneyle yemeye başladı. Pazarlarda bile 250 gram alıyorlar insanlar. Çocuklarının nefsini köreltmek için alıyorlar. Eskiden pazarda tonajla mal satardık, şimdi tonajla mal satamıyoruz. Kilo kilo mal satmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recai 11 Ocak 2023 11:13

Evet baglardaki pazartesi pazarı çok pahalı idi

0 0 Cevap Yaz
Eses 9 Ocak 2023 16:20

Boş verin. Zaten vatandaşa verdiğiniz sebze meyvenin de yarısını çürük çarık veriyorsunuz. En iyisi marketten almak.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi