Eskişehir otogarında şoke eden fiyatlar! Her gün artıyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir otogarında şoke eden fiyatlar! Her gün artıyor...
A
a

Akaryakıta neredeyse her gün gelen zamlar, otobüs biletlerine da yansıdı. Bilet fiyatlarının önceki dönemlere göre yüzde 100’den fazla arttığı otobüs yazıhanelerinin ekonomik koşullara daha fazla direnemeyip kapandığı görüldü. Otobüs firması çalışanları “Her gün fiyat değişiyor. Bugün 500 lira olan bilete ayın sonunda kaç diyeceğimiz belli değil” ifadelerini kullandı.

Sütiş Eskişehir
Akaryakıta zam gelmeye devam ediyor. Otobüs bileti fiyatları da her geçen gün artıyor. Eskişehir Otogar’da ise ekonomik şartlara dayanamayan birçok yazıhanenin kapandığı görülüyor. Sektörlerinin durumuyla ilgili bilgi veren yazıhane çalışanı Hüseyin Güntan, günlük çalıştıklarını dile getirdi. Güntan, “Artık eskisi gibi her gün liste açılmıyor. Önceden 1 ay öncesine bilet alıyordunuz. Şimdi akaryakıt zammına göre on günlük liste açıyoruz. Bu listeler açılıyor ama zam geldikçe fiyat da yükseliyor. İnsanlara net bir fiyat söyleyemiyoruz. Her gün fiyat değişiyor, gelen masraflar çoğalıyor. Pek hareketlilik yok. Fiyatlar iki katı olunca kimse kolay kolay seyahat etmiyor” dedi. Geçtiğimiz yıllara göre arada çok fark olduğunu kaydeden Güntan, “10 bin TL yakan araba şimdi 30 bin TL yakıyor. Fiyatlar o kadar arttı ki, bir bilet 400-500-600 lira. İnsanlara da bir şey diyemiyoruz. Herkes kendini kurtarmaya çalışıyor. Ne toplayabilirsem diye uğraşıyor. Tokat bir gün önce 400 liraydı, ertesi gün 530 lira oldu. Bugün 500 lira olan bilet ayın sonunda kaç diyeceğimiz belli değil. İşçi, öğrenci kimse seyahat etmiyor” ifadelerini kullandı.

UMDUĞUMUZ TALEP YOK
Sezonun başladığını ancak fiyatların artması nedeniyle umduklarını bulamadıklarını belirten yazıhane çalışanı Eray Denizli, “Umduğumuz arz talep yok. Fiyatlar geçen yıla göre 3-4 katı yükseklikte şu an. Mecbur olmayan kimse pek kolay kolay seyahat etmiyor şu an. Aynı hatta 3 araba varsa 2’ye, 1’e düştü seferler, azaldı. Bayrama yakın yeniden zam bekleniyor. Mazot arttıkça zam da geliyor fiyatlara. Vatandaşlar fiyatı duyunca etkileniyor, şok oluyor. Bazıları telefonda fiyatı duyduğu zaman hemen kapatıyor” şeklinde konuştu.

SEFER DE YOLCU DA AZALDI
Fiyatların haftalık ya da günlük olarak değiştiğini söyleyen yazıhane çalışanı Ahmet Yıldırım da, “Şuandaki fiyatlarımız haftalık, günlük olarak değişiyor. Mazota zam geldiği zaman fiyatlar da artıyor. Net bir fiyatımız yok. Şu anda fazla bir yoğunluk yok. Geçen yıllara göre yolcu sayısında azalma var. Bu seneki fiyatlarda yüzde yüz artış olduğu için bunda otobüsçünün de kaybı var. Yolcuların yüzde 80’i haftalık gideceği yere adam ayda bir gidiyor. Ankara geçen sene 40 lira diyorduk. Şimdi 100 lira. Bursa 50 lira yazıyorduk, şimdi 100 lira. İstanbul 120 liraydı şimdi 250 lira oldu. İlerleyen günlerde de ne olacağı belli değil” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 17 Haziran 2022 12:29

Fiyatlar düşsede fark etmez birçok ulaşım araçları var artık insanlar otobüs yolculuğunu çok tercih etmiyor.

7 3 Cevap Yaz
Redkit 17 Haziran 2022 11:47

Bayramda sevdiklerimize kavusamiyacagiz galiba

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi