Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde şok zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde şok zam!
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) yaz okulu süresince, önce 2TL’den 7TL’ye çıkarılan yemekhane ücretinin, önümüzdeki hafta 8TL’ye çıkarılacağı öğrenildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ), normalde 2TL’den verilen yemek, rektörlük kararınca katkı payının yaz sürecinde kaldırılması üzerine misafirlere uygulanan tarifeye çekildi. Bunun yanı sıra Misafir öğrenci yemek ücretinin 7TL olduğu yemekhanede çalışan bir personel, ihalenin başka bir firmaya verilmesi nedeniyle önümüzdeki hafta bu ücretin 8TL’ye çıkacağını bildirdi.

BirGün’e konuşan üniversite öğrencisi Ilgaz Yağcı, “Zaten verdiğimiz ücret karşısında çok kalitesiz, sağlıksız yemekler yiyorduk. Şimdi bir de ücreti artırmışlar. Rektörlük bunlara müdahale edip koşulları daha sağlıklı hale getireceği yerde gelip fiyatlara zam yapıyor. Başka yerlerden kısması gereken bütçeyi öğrencinin boğazından kısıp 7 liraya yemek yediriyor. Bir de üstüne 8TL olacakmış. Yüzde 300 zamlı bir fiyattan yemek yiyeceğiz. Okul yönetimi öğrencinin lehine kararlar almalı, yemekhanedeki bu problemlere biran önce çözüm üretmelidir” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
osman metin 26 Haziran 2019 15:33

üniversiteler yemek ücretini subvanse ederler.Bu yıllardır hep böyledir.Dışarda yiyebilen var yiyemiyen var.Hepimiz öğrenci olduk.Üniversite yemekhaneleri hep ucuz dur.Zaten öyle olmalı.Dışarıyla kıyaslamanın bir anlamı yok.Özel sektöre verilirse yemek işi sonucu budur.

2 2 Cevap Yaz
Kadir 26 Haziran 2019 14:17

çarşıda bir tas çorba 6 tl.. bence yemek ücreti en az 10 tl olmalı..

6 2 Cevap Yaz
cihan 26 Haziran 2019 13:46

2 TL ye yemek mi olur... Eleştiri tamam da nereye kadar???

6 4 Cevap Yaz
Guven

Anadolu ve Estu'de 1.25 TL. İstenirse ucuza yemek verilir.

0 1
Ahmet Karadeniz 26 Haziran 2019 13:12

7 TL ye Yemek yiyorlar bir de şikayet ediyorlar. beğenmeyen gider dışarıda yer. zaten normal dönemde 2 tl . Ama gidip çarşıda bir kahveye 15 tl verirler. sadece yazıklar olsun diyebilirim.

6 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi