Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 4 ölü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 4 ölü
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen saldırganın hedefinin dekan olduğunu ve kendisini odada bulamadığını belirtti. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

İşte O Saldırgan Volkan B.

Son dakika! Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde bugün saat 15.00'te silahlı saldırı oldu, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan B. henüz belirlenemeyen bir nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

Şüpheli gözaltına alınırken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen'den ilk açıklama;

Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi. 

Vali Çakacak: Başsavcılık olayı araştırıyor
Eskişehir Valisi Çakacak: "Üzücü bir olay meydana geldi. Volkan Bayar adında bir araştırma görevlisi, 4 kişiyi silahla öldürdü. Başsavcılığımız 3 savcı görevlendirdi ve olayın araştırması yapılıyor. Araştırma yapıldıktan sonra geniş bilgi verilecek. Son derece üzüntülüyüz, şimdilik yapabileceğimiz açıklama bu kadar." diye konuştu.

Rektör açıkladı: Fakültede sınavlar ertelendi...

Fatih Özmutlu

Mikail Yalçın

Serdar Çağlak

Yasir Armağan
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serdar 6 Nisan 2018 08:30

Devletin ve milletin her kurumunda rektör olsa dekanda olsa üstü aranacak cantası aranacak. Güvenlikcilerin hepsi suçlu bu durumda..Arama yapmaları gerekiyor. Orası milletin ve devletin kurumu kimsenin malı deyil. O silah içeri nasıl girer ilim yuvasına

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi