Eskişehir Osmangazi Üniversitesi katliamında flaş gelişme!...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Osmangazi Üniversitesi katliamında flaş gelişme!...
A
a

Osmangazi Üniversitesi’nde katliam yapan Araştırma Görevlisi Volkan Bayar hakkında ilki Aralık 2016’da olmak üzere YÖK, ESOGÜ Rektörlüğü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere 20’ye yakın şikâyet dilekçesi verildiği iddia edildi.

Sütiş Eskişehir
KHK ile ihraç edildikten sonra mahkemede beraat eden ESOGÜ’nün eski öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, gazetelere gönderdiği açıklamada “5 Nisan 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde cani Volkan Bayar tarafından gerçekleştirilen katliamın göz göre geldiğinin delili dilekçelerimizin tarih, sayı ve içerikleri ekte yer almaktadır. ESOGÜ eski müstafi rektörü Hasan Gönen bize sadece iki dilekçe verildi demişti. YÖK ise üç dilekçe verildi demiştir. Cani Volkan Bayar hakkında verilen dilekçelerin bir kısmı... Liste tamamlanmaya devam ediyor. Bu haliyle 45 dilekçe verilmiş. Gözler görmez, kulaklar sağır, diller söylemez, kalemler yazmaz olmuş.
Verdiğimiz dilekçelere cevap alamadık. Bizleri kimse muhatap almadı. Cani, iftiracı bir insan müsveddesine itibar edildi. İtibar cellatlığına göz yumuldu. Bu caniyi kullanan kirli ellerin ortaya çıkması için, siz değerli basın mensuplarının Allah’ın adaletinin ve yüce Türk Adaleti’nin tecellisi için elinizden geleni yapacağınıza inancımız sonsuzdur. Bu cani bizlerin aşına, işine, onuruna, vatan millet sevgisine kastetti, sabrettik. En sonunda canımıza kast etti. Bu hain tuzakların bozulması için hakkın, hukukun, adaletin tecelli etmesi, kirli ve kanlı ellerin hesap vermesi için bu konuyu sonuna kadar takip etmenizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
İlk şikâyet 2012’de
Yard. Doç. Dr. Bay’ın gönderdiği açıklamada Bayar hakkında yapılan şikâyetlerin ve bilgi isteme taleplerinin tarihleri mevcut. Buna göre Mustafa Baloğlu Kasım 2012’de Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına ‘hakaret, kişilerin huzurunu ve sükûnunu bozma, tehdit’ suçlarından şikâyetçi oldu. Osmangazi Üniversitesi’ne gelen Volkan Bayar hakkında ilk dilekçeyi Ahmet Aypay rektörlüğe veriyor. Aypay, “Volkan ve Aylin Bayar’ın üniversitelerine geri gönderilmesini” talep etmişti. Aralık 2016’da Ayşe Aypay BİMER ve CİMER’e “Volkan Bayar’ın şikâyetleri” konulu bir dilekçe verdi. Gelen cevap yazısında “Gereği için YÖK ve üniversiteye gönderildi” denildi. Sonuç alamayan Ayşe Aypay, Ocak 2017’de BİMER’e başvurdu.
 
Soruşturma açılması istendi
Ahmet Aypay Şubat 2017’de ESOGÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ne katil hakkında bir şikâyet dilekçesi daha verdi. Yalçın Bay,  Şubat 2017’de YÖK’e Volkan Bayar ve dönemin rektörü Hasan Gönen hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayşe Aypay, Ocak 2018’te rektörlüğe “Volkan Bayar hakkında soruşturma açılması talebiyle” başvurdu. Yine Şubat 2018’te Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına Volkan Bayar hakkında “hakaret ve iftira resmi makamları yanıltmak” suçlamasıyla dilekçe verdi.
 
Hakaret ve iftiradan suç duyurusu
Yalçın Bay, Mart 2017’de Başbakanlık’a Bayar ve gönen hakkında suç duyurusunda bulundu. Ümmügülsüm Korkmaz da Mart 2017’de dilekçe verdi. Ahmet Aypay, Nisan 2017’de avukatı aracılığıyla Rektörlüğe Bayar’ın soruşturulması için başvurdu. Aypay, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına da “hakaret ve iftira resmi makamları yanıltmak” suçlamasıyla dilekçe verdi. Yalçın Bay, Mayıs 2017’de Rektörlük’ten Bayar’ın eğitim geçmişi hakkında bilgi istedi. Farklı zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığına ve Rektörlüğe yapılan başvurularla Bayar hakkında çeşitli bilgiler talep edildi. Ahmet Aypay ve Yalçın Bay, Temmuz 2017’de “Rektör Hasan Gönen’in FETÖ iltisakı ve Volkan Bayar’ı koruduğuna ilişkin” birlikte YÖK’e şikâyet dilekçesi verdi. Aynı başvuru MEB Teftiş Kurulu Başkanlığına da yapıldı.
 
MEB’e başvuru yapıldı
Eğitim Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan da benzer şikâyetleri içeren dilekçeyi Temmuz 2017’de avukatı Seyhan Demir aracılığıyla MEB Teftiş Kurulu Başkanlığına verdi. Ahmet Aypay Ağustos 2017’de Başbakanlığa, Neslihan Bay Aralık 2017’de ESOGÜ Rektörlüğüne, Yalçın Bay Ocak 2018’te YÖK’e başvuru yapıldı. Şubat 2018’te “Bayar’ın iftira ve hakaret ettiği” gerekçesiyle Rektörlüğe dilekçe verildi. Neslihan Bay Mart 2018’te Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına, üç gün sonra da Ümmügülsüm Korkmaz Rektörlüğe Bayar hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi