Eskişehir örneği ile örgütlü cehaleti yenebiliriz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir örneği ile örgütlü cehaleti yenebiliriz
A
a

Eskişehirliler Türkiye’nin en önemli tiyatro sanatçılarından biri olan Müjdat Gezen’in Yılmaz Özdil’in yüz binlere ulaşan ‘Mustafa Kemal’ kitabından uyarladığı ve aynı ismi taşıyan oyunu ile Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde buluştu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri...

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’in Atatürk'ün hayatını kaleme aldığı ve yüz binlere ulaşan Mustafa Kemal adlı kitabı, Müjdat Gezen Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlandı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gazeteci yazar Yılmaz Özdil ile birlikte izlediği oyun, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca oyun içerisinde ünlü sanatçı ve oyuncu Melike Demirağ da muhteşem sesi ile bu anlamlı oyuna renk kattı. Tüm oyuncuların ayakta alkışlandığı oyun sonunda sahneye çıkan Müjdat Gezen ve Yılmaz Özdil’e Başkan Büyükerşen tarafından çiçek takdim edildi. Başkan Büyükerşen’e Eskişehir’de hayata geçirdiği projeler dolayısıyla teşekkür eden Yılmaz Özdil “Pasaportsuz girilen Avrupa şehri Eskişehir’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben bu şehirde kendimi evimde gibi hissediyorum. Örgütlü cehaleti topla tüfekle değil, Eskişehir’de olduğu gibi kültürle, sanatla, bilimle yenebiliriz. İnanıyorum ve çok eminim ki Eskişehir’de kültürden sanattan beslenen bu genç nesil, 10-20 yıl içinde Türkiye’de çok önemli konumlara gelerek bu ülkenin aydınlanmasında öncü olacaklardır. 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’deki değişimde, inanın Eskişehir’in çok büyük payı var. O dönem hatırlayacaksınız neredeyse bütün adaylar ‘Eskişehir Modeli’ni anlattılar seçmenlerine. Şimdi de sizin projeleriniz İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm büyük kentlerde uygulanıyor. Edirne’den Artvin’e kadar gittiğim tüm şehirlerde mutlaka Eskişehir ve Yılmaz Büyükerşen’in adını duyuyorum. Varlığı ile onur duyduğum, Atatürk aydınlanmasının vücut bulmuş hali, rol modelim, kendime daima rehber edindiğim Yılmaz Büyükerşen’e sahip olduğunuz için çok şanslısınız. İyi ki Büyükerşen var, iyi ki Eskişehir var!” dedi. 

Oyun sonunda açılan büyük pankart ile Müjdat Gezen’in 60. sanat yılı da Eskişehir’de kutlandı. Hem Yılmaz Özdil’e hem Müjdat Gezen’e teşekkür eden Başkan Büyükerşen ise “İki kıymetli insanı ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Özdil’in yazdığı bu özel kitabı sahneye uyarlayan Müjdat Gezen ve ekibini yürekten kutluyorum. Ama en büyük dileğim o ki bu özel kitap seneryolaşmalı ve Atatürk’e ait özel bir film haline getirilmeli. Bu film de liseden mezun olan tüm gençlere mezuniyet hediyesi olarak verilmelidir” dedi. 

Oyun arasında ve sonunda salonu dolduran Eskişehirli sanatseverler Yılmaz Büyükerşen ve Yılmaz Özdil’e büyük ilgi gösterirken, bazı vatandaşlar ikilinin arasında girerek fotoğraf çektirmek ve dilek tutmak istediklerini ifade ettiler. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali 6 Mart 2020 02:24

Oyun ve kitap bahane cebe indirilen paralar şahane!!! Artık bir mevlüd okutursunuz aziz Atatürk'ümüz için neticede Atamın sayesinde ne paralar kazandınız... Ahhh sizler yok mu sizler Atamın kemikleri sızlıyor...

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi